Подружжя з села Саливонки, що на Київщині, Дмитро та Тетяна Голіки стали засновниками сімейного бренду крафтових соусів «Витребеньки». Після повернення ветерана Дмитра з війни, подружжя створило бізнес «з нуля», обравши філософію «повільно, але впевнено».

Основною особливістю бренду є принципова позиція щодо ведення бізнесу:

  • Власна сировина: Соуси виготовляються з овочів, вирощених у власних теплицях.
  • Свідома відмова від кредитів: Подружжя будує справу, не вдаючись до запозичень.
  • Принципова відмова від ритейлу: Дмитро та Тетяна свідомо не працюють із великими торговельними мережами на їхніх умовах, натомість зосередившись на співпраці з невеликими крафтовими магазинами.

Цей підхід дозволяє контролювати якість продукції та дотримуватися філософії «не гнатися за мільйонними оборотами».

Після демобілізації у 2015 році Дмитро Голік намагався повернутися до своєї професійної сфери — агровиробництва, де до війни відповідав за технічні комплекси великих підприємств. Попри досвід і кваліфікацію, жодна співбесіда не завершилася працевлаштуванням: у компаніях уникали ветеранів. Це стало першим сигналом того, що повернення до довоєнної кар’єри може бути неможливим.

Перехід від домашнього виготовлення до напівпрофесійного виробництва став можливим завдяки залученню грантів загальним обсягом понад 330 тис. грн. Проте підприємці не вважають ці кошти «безкоштовними». На їхню думку, інвестиції, отримані у вигляді грантів, вимагають значно більшої відповідальності.

«Інвестиції дають можливість розвиватися, але вимагають дотримання стандартів, виконання вимог і звітування за кожен крок, а як наслідок — більшу відповідальність за результат», — кажуть крафтовики.

Ветеранський бренд «Витребеньки» став прикладом того, як принциповість, якість сировини та відповідальне використання

 

Пише agronews.ua.

ТОВ «Толсма Текнік»: як забезпечити урожай на...

У час, коли українські виробники овочів й ягід стикаються із величезною нестачею сучасних сховищ і...

Австрійська техніка враховує потреби...

Під час виставки «Агрітехніка», яка відбулася днями в німецькому Ганновері, багато аграріїв з...

Дискові борони

Від якості післязбирального лущення стерні багато в чому залежить наступний урожай Дискова борона...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1775
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61798
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39265
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.