Ізраїльський стартап Remilk розпочинає продаж лабораторно створеного молока, виготовленого з молочних білків без використання тварин. Перші партії продукту вже з’являться у кав’ярнях та ресторанах, а вихід у великі торговельні мережі запланований на початок 2026 року.

Компанія уклала партнерство з Gad Dairies, щоб вивести на ринок продукт cow-free milk — молоко, яке за смаком та текстурою ідентичне натуральному. З січня у супермаркетах продаватимуть молоко з 3% жирності та ванільний напій під брендом New Milk без лактози, холестерину, антибіотиків та гормонів росту. Для закладів харчування запускається лінійка Barista milk, яка підходить для кави та кулінарії, а в майбутньому очікується розширення асортименту. Remilk також планує вихід на ринок США, де веде переговори з великими партнерами.

Білки Remilk хімічно ідентичні традиційним молочним білкам, що дозволяє створювати продукти з тим самим смаком, текстурою та функціональністю. Вміст цукру в продуктах на 75% менший, вони збагачені кальцієм і вітамінами. Виробництво базується на ферментації дріжджів, що гарантує повну відсутність тваринних інгредієнтів. За словами співзасновника та технічного директора Орі Кохаві, «нове молоко» піниться та поводиться як справжнє у каві та кулінарії.

Опитування показало, що понад 90% ізраїльтян споживають молоко тваринного походження, але 61% також купують альтернативні варіанти. Продукти Remilk є кошерними (parve) та підходять для веганів.

«Наші нові молочні продукти — це добра новина для тих, хто дотримується кашруту і тепер може пити каву з parve-молоком після м’ясної страви, яке смакує як справжнє», — зазначив співзасновник та генеральний директор Авів Вольф.

Світовий ринок альтернативного молока оцінюється у $32 млрд у 2024 році і може зрости до $57 млрд до 2030-го. Хоча наразі він переважно складається з рослинних напоїв на основі сої, мигдалю, кокосу та вівса, технології точної ферментації відкривають новий сегмент продуктів, максимально наближених до справжнього молока.

 

Пише agroportal.ua.

Потужні амбіції компанії «OLIS»

На виставці Agritechnica 2025, у Ганновері ми зустрілися з керівником компанії ТОВ «ОЛИС»...

Сівба без зайвих людей і техніки: як зекономити...

В сучасних реаліях, в яких живуть українські фермери, сівба — це не лише про точне та рівномірне...

Як вибрати трактор у категорії 400+ кінських сил

Якщо говорити про середні вітчизняні господарства, то найчастіше як флагманський трактор їх...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1724
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61679
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39146
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.