Економічний потенціал України: Як крафтове виробництво стимулює розвиток громад
- Деталі
- Аграрні новини
- 68
Українські крафтярі потребують підтримки, аби мати змогу розвиватися та заявляти про свою продукцію на весь світ. Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps має можливість надавати таку допомогу.
Про це розповів провідний радник із сільського господарства міжнародної гуманітарної організації Mercy Corps Руслан Марков під час круглого столу «Крафтове виробництво: перспективи розвитку та нові можливості для громад».
У нас є декілька проєктів, які сьогодні працюють. Це пряма допомога у вигляді грантів на відновлення власної справи у тих регіонах, які постраждали найбільше від війни. Також є ініціативи, які працюють на інших територіях України. Крім того, є можливість допомогти виробникам точково, «живими» грошима на придбання обладнання, відновлення приміщень. Велика кількість заявок надходить до організації від ВПО, які релокувалися і вимушені шукати нові можливості на новому місці відновити свою економічну діяльність. - Руслан Марков
Руслан Марков зазначив, що крафтове виробництво — це напрям, який формує додану вартість, продовольчу безпеку, ідентичність країни в цілому, тому наразі важливо розвивати даний сектор сільського господарства.
«Я хотів би закликати до співпраці тих, хто дотичний до крафтових ініціатив, має відповідний досвід, можливість розвивати, відновлювати цей напрям», — наголосив Руслан Марков.
Mercy Corps тісно співпрацює з українськими організаціями, зокрема зі Всеукраїнським конгресом фермерів. Разом можуть допомогти дрібним виробникам поліпшити безпеку харчових продуктів, пакування, маркетинг, бренди та дистрибуцію, щоби їхні продукти виділялися серед інших.
Якщо ми зробимо це правильно, сектор крафтової їжі зможе стати історією успіху України, підтримуючи тисячі сільських домогосподарств, повертаючи життя в громади, які постраждали від війни, та зміцнюючи продовольчу безпеку. - Вікі Акен
Вікі Акен додала, що створення високоякісних продуктів — це лише половина шляху, інша половина — виведення цих продуктів на ринок, і саме в цьому напрямку Україна має величезний невикористаний потенціал.
Пише agroportal.ua.



