Експерти пояснили, чому не можна мити сире м'ясо перед приготуванням
- Деталі
- Аграрні новини
- 404
Багато господарів перед початком приготування тієї чи іншої страви починають мити ще сире м'ясо. Насправді ж це – не найкраща ідея. Пояснюємо, чому.
Кожного дня більшість господинь готують по декілька страв на власній кухні. В процесі вони використовують курячі яйця та свіже м’ясо. В обох випадках експерти радять не мити продукти під проточною водою. Бажання очистити м’ясо та захистити свій організм може призвести до негативніших результатів. Розповідаємо, чому так відбувається.
За словами експертів, існує великий ризик заразитись сальмонельозом, якщо мити сиру курку перед приготуванням. До такого висновку дійшли австралійські науковці. Вони вказали, що на поверхні необробленого м’яса дуже часто зустрічаються мікроорганізми, що представляють серйозну загрозу для організму людини. До них належать сальмонела та кишкова паличка.
Саме тому, коли господині промивають сире м’ясо курки під струменем проточної води, бактерії розповсюджуються на інші поверхні у кухні. Вони можуть осідати на столових приладдях, харчах та інших робочих поверхнях. Експерти попереджають і про те, що миття м’яса вдома не має абсолютно ніякого сенсу, адже курка проходить обробку на виробництві, а потім термічну обробку у вас вдома.
Що стосується розморожування м’яса, тут також існують свої правила. За словами професійних нутриціологів, важливо розморожувати курку лише в холодильнику або в мікрохвильовій печі. Разом із тим, потрібно загортати її в пакет або викладати в тарілку, аби м’ясо не контактувало з іншими поверхнями та продуктами, що не проходять термічну обробку.
Пише odnaminyta.com.



