Осінній лайфхак: як мороз робить моркву солодшою і довговічнішою
- Деталі
- Аграрні новини
- 89
Городники розповіли, чому під час збору моркви вони не забирають абсолютно усі коренеплоди, а залишають частину в ґрунті.
Коли одні городники збирають усю моркву до єдиної, інші залишають на грядках частину врожаю. Здавалося б, що ця ідея доволі дивна, але ж залишивши частину коренеплодів у землі до перших морозів, можна потім отримати моркву, яка потішить смаком і довго лежатиме в погребі. Цей доволі старий та перевірений метод, яким користуються городники з усієї України.
Коли температура повітря стрімко падає, ваші морквини продовжують накопичувати цукри. Саме в цей час вона стає більш солодкою, щільною та ароматною. Такі коренеплоди ідеально підходять для вітамінних салатів, супів, гарнірів чи просто як швидкий і здоровий перекус. Смак такої моркви не потребує цукру, солі чи якихось приправ, адже вона дуже смачна сама по собі. Також така морква довше зберігається.
Експерти розповіли, як зробити все правильно. Для початку викопайте основну частину врожаю, а кілька рядів залиште у землі. Верхівки обрізати не треба, адже бадилля захищатиме коренеплоди від різких перепадів температури. Якщо синоптики обіцяють міцні морози, грядку треба буде вкрити шаром соломи чи сухого листя. Тоді і коренеплоди не змерзнуть, і бурʼянів на весні буде менше. А це вже полегшить вам роботу.
І що ж ви отримаєте навесні, коли зійде сніг? Перше – це моркву, яка своїм смаком затьмарить магазинну на всі 100%. Вона настільки солодка й соковита, що навіть дітлахи, які часто відмовляються від овочів, їстимуть її із задоволенням. Друге – залишені коренеплоди дадуть паростки, з яких можна зібрати власне насіння.
Це не лише про економію, а й про гарантію того, що наступний урожай буде від перевірених рослин, уже повністю адаптованих до умов і клімату вашого городу. Користуйтеся цим цікавим методом, щоб переконатися у його дієвості й користі. Бажаємо успіхів!
Пише noviydoctor.com.



