Справжній український борщ неможливо уявити без буряка. Саме він надає страві насиченого кольору та характерної солодкуватої нотки. Та не кожен сорт овочу витримує тривале варіння: деякі бліднуть, втрачаючи свою привабливу рубінову барву, а інші залишають після себе смак гіркоти. Тому господиням варто знати, які сорти червоного буряку вважаються найкращими для борщу.

«Бордо 237». Цей сорт вважається одним із найпопулярніших серед українських городників. Його круглі темно-бордові коренеплоди зберігають насичений колір навіть після тривалого варіння. М’якоть ніжна, соковита, без жорстких прожилок, а смак — солодкий і насичений. Завдяки цим властивостям борщ із «Бордо 237» виходить густим, ароматним і яскравим.

«Єгипетський плоский». Він має незвичну сплюснуту форму та тонку шкірку, але головна його перевага — стійкість до втрати кольору. М’якоть темно-червона з фіолетовим відтінком, дуже солодка та щільна. Навіть після годинного томління у борщі цей буряк не лише зберігає рубіновий відтінок, а й робить страву більш насиченою.

«Циліндра». Сорт отримав свою назву через витягнуту форму, яка значно спрощує нарізання. Але його головна перевага не лише в зручності. «Циліндра» має щільну темно-червону м’якоть без кілець, соковиту і дуже солодку. Під час варіння колір не тьмяніє, а борщ набуває апетитного густого відтінку.

Усі три різновиди буряку відзначаються високим вмістом цукрів та антоціанів — природних барвників, що відповідають за насичений червоний колір. Саме тому вони не тьмяніють під час варіння та дарують борщу не лише насичений яскравий колір, а й приємний солодкий присмак.

 

Пише agronews.ua

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1612
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61438
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38929
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.