Рокамболь: новий овоч на українському ринку
- Деталі
- АгроТренди
- 7071
На ринку України нещодавно з’явився екзотичний рокамболь, який популяризує фермер Володимир Мережко. Він став засновником «Клубу виробників Рокамболю» та людиною, яка завезла його в Україну.
Про це повідомляє АгроЮг.
За словами фермера, найкраще рокамболь придатний для вирощування на Півдні України. Ці кліматичні умови для нього підходять ідеально. Проте сам Мережко вирощує його на Київщині вже 5 років.«Рокамболь – це цибуля причасникова. Від цибулі він взяв вагу, а від часнику – вигляд і присмак. Там більше цибулі. Якщо додати в зажарку і все, що печеться, там такий букет розкривається, дуже ароматний, неймовірний.
Люди раз спробують і потім не зможуть відмовитись. Станете рокамболевим наркоманом», - розповідає Мережко.
Рокамболь, на відміну від зимових сортів часнику, чудово зберігається – практично всю зиму, до квітня. Окрім того він може похвалитися високою врожайністю, приблизно в 3-4 рази вищою ніж врожайність традиційних сортів часнику. Вага кожної головки сягає від 250 до 450 грам.
Зараз в Україні мало хто займається вирощуванням рокамболю, адже овоч поки недостатньо популярний в українських споживачів.
Вартість рокамболю достатньо велика. Голівка цієї часникової цибулі коштує 350 грн, зубець – близько 30 грн. Ринку рокамболю в Україні наразі немає, тому реалізує його Мережко зі своїми компаньйонами на різноманітних аграрних виставках, ярмарках, через власний сайт та соцмережі.
Джерело: agro-business.com.ua