Мрієте, щоб навесні ґрунт був неймовірно м'яким і родючим без гною та хімії? Виявляється, навіть узимку можна подбати про майбутній урожай. Ділимось простою порадою агрономів, яка здивує результатом.

Безперечно, на сьогоднішній день у багатьох регіонах уже випав сніг, різноманітні городні та садові роботи вже завершилися і, на перший погляд, здається, що розпочати справи можна буде виключно лише навесні. Проте насправді, як виявилося, навіть зараз можна із легкістю зробити одну маленьку маніпуляцію, за яку навесні ґрунт на вашій городній або ж садовій ділянці обов’язково скаже вам “дякую”.

Так, наприклад, агрономи із багаторічним досвідом стверджують, що вплинути на якість ґрунту можна навіть тоді, коли сніговий покрив уже лежить. Зокрема, чудово допоможе в цьому одна звичайна, достатньо дешева крупа. І при цьому її можна використовувати навіть прострочену.

Отже, виявилося, що розсипана по грядках гречка, пшоно або ж вівсянка – це справжнє “частування” для ґрунтових мікроорганізмів. Адже саме завдяки тому, що бактерії та гриби надзвичайно активно переробляють крупу, помітно поліпшується структура землі.

У результаті ґрунт стає більш пухким і насиченим повітрям. А в процесі виділяється вуглекислий газ, який швидко й ефективно допомагає корінню засвоювати різноманітні, особливо поживні, речовини. Тож, у свою чергу, білок із крупи поступово перетворюється на доступний для рослин азот.

“Розсипати крупу можна навіть по снігу, якщо за вікном ще немає дуже сильних кучугур, – зазначили спеціалісти. – Тому зараз саме час уважно переглянути свої кухонні запаси й якісно удобрити землю”.

Таким чином, використання звичайної крупи взимку допомагає активізувати ґрунтові мікроорганізми, зробити землю пухкою, повітропроникною та підготувати її до весняних посадок без зайвих витрат. Тож неодмінно скористайтеся цим простим методом уже цієї зими!

 

Пише noviydoctor.com.

Після тестування в Україні

Компанія Maschio Gaspardo на виставці Agritechnica 2025 представила багато агрегатів, зробивши...

Посів зі смуговим обробітком: як працює BEDNAR...

У сучасному землеробстві, де кожен прохід техніки по полю має свою ціну, все більшого значення...

Практичний досвід: як зробити свинарство...

Від правильно збалансованої годівлі до стратегічного управління виробництвом і ринками збуту — усе...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1804
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61927
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39339
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.