Сьогодні поговоримо про те, як легко вирощувати зелену цибулю взимку без землі й зайвих клопотів. Спосіб простий, чистий і підходить навіть тим, хто ніколи не займався городництвом.

Для вигонки зелені взимку радимо використовувати велику цибулю-сівок або здорові товарні цибулини. Така цибуля зазвичай уже не підходить для вирощування ріпки у відкритому ґрунті, бо швидко стрілкується, зате вона чудово дає яскраву й соковиту зелень. Перед пророщуванням цибулини бажано замочити в гарячій воді температурою з додаванням столової ложки солі.

Тепло стимулює пробудження ростових процесів, а сіль допомагає позбутися мікроскопічних шкідників і можливих грибкових нальотів. Вже після 12 годин замочування можна помітити, як починають прокльовуватися корінці.

Пророщувати цибулю найзручніше в пластиковому контейнері з отворами на дні. На його основу варто постелити кілька шарів паперових рушників, серветок або навіть туалетного паперу. Цибулини потрібно щільно встановити одна біля одної. Потім необхідно налити трохи води, щоб нижні шари паперу добре зволожилися. Під контейнер із цибулею ставлять інший, без отворів, який виконуватиме роль піддона. Коли волога випаровується, у піддон просто доливають воду, і папір знову вбирає її через отвори.

Цибуля містить достатньо власних поживних речовин для повноцінного росту зелені, тому ґрунт у цьому способі не потрібен. Культура холодостійка й чудово почувається на світлому підвіконні. Вже через 20-30 днів ви отримаєте свіжу ароматну зелень, готову до салатів та інших страв.

Якщо ви бажаєте мати зелену цибулю постійно, варто робити нові посадки кожні 10-14 днів. Таким чином, поки одна партія йде в страви, інша вже підростає, і взимку завжди буде свіжа порція вітамінів на вашому столі.

 

Пише newsyou.info.

Потужні амбіції компанії «OLIS»

На виставці Agritechnica 2025, у Ганновері ми зустрілися з керівником компанії ТОВ «ОЛИС»...

Сівба без зайвих людей і техніки: як зекономити...

В сучасних реаліях, в яких живуть українські фермери, сівба — це не лише про точне та рівномірне...

Як вибрати трактор у категорії 400+ кінських сил

Якщо говорити про середні вітчизняні господарства, то найчастіше як флагманський трактор їх...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1712
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61645
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39119
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.