Науковці з Бразилії та Німеччини створили новий рослинний замінник м’яса із борошна соняшника. Дослідники з Інституту харчових технологій (ITAL) та Університету Кампінаса (UNICAMP) спільно з німецьким інститутом Fraunhofer IVV розробили продукт, який може замінити традиційне м’ясо.

Сам процес, як розповіли науковці, починається з видобування олії із насіння соняшнику. Потім із залишку видаляють лушпиння та фенольні сполуки, щоб зробити борошно безпечним і легко засвоюваним. Саме ці речовини зазвичай надають продукту темного кольору і знижують засвоєння поживних речовин.

Вчені обрали саме соняшник, адже його вирощують у багатьох країнах, і він не є генетично модифікованим. Соняшникове борошно може стати цінним джерелом білка, що відповідає світовому попиту на екологічні та стійкі продукти харчування.

Керівниця дослідження Марія Тереза Бертолдо Пашеку зазначила: “Після видалення лушпиння та фенольних сполук борошно має нейтральний смак і аромат, на відміну від більшості рослинних білків”.

Вона також підкреслила, що борошно має збалансований набір амінокислот і добрі технологічні властивості. За її словами, створення волокнистої структури, схожої на м’ясо – ключ до реалістичної текстури продукту.

Дослідниця додала, що робота сприяє кращому використанню соняшнику та підвищує інтерес до його харчової цінності. Вона також відзначила співпрацю з німецькими колегами, яка дала можливість обмінюватися знаннями та досвідом.

 

Пише agrarii-razom.com.ua.

Як вибрати трактор у категорії 400+ кінських сил

Якщо говорити про середні вітчизняні господарства, то найчастіше як флагманський трактор їх...

Краса поля без бур’янів!

Як же хочеться, щоб кожне поле виглядало як на малюнку: рівненькі рядочки культури і жодного...

Розпушити ґрунт — зберегти майбутнє: як фермери...

Обробіток ґрунту за мінливих кліматичних умов набуває критичного значення для забезпечення...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1693
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61603
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39073
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.