Осетрова ікра ‒ ексклюзивний продукт, і якість ‒ це головне. В Україні багато господарств, що займаються розведенням осетрів, проте дати стабільно високу якість смаку ікри можуть одиниці.

Про це пише співзасновник Ukrainian Caviar Berry Олександр Корх.

Щоб отримати осетрову ікру класу Imperial, риба має жити у чистій воді: наприклад у садках на озері чи у проточних басейнах. Тільки вода без «пам’яті» про фекалії та автошампуні дає той самий природний вершково-горіховий смак, наголошує він.

Ще один секрет ‒ корми.

«В установках замкнутого водопостачання (УЗВ) неможливо годувати рибу природним кормом ‒ це вб’є систему фільтрації, ‒ пояснює Олександр Корх. ‒ Тому там осетри споживають тільки штучні корми, склад яких є таємницею виробників. Вони забезпечують гарний приріст, але не смак ікри та м’яса».

Ідеальний раціон для визрівання ікри в осетрових ‒ природна кормова база, стверджує експерт. А це ‒ дрібна морська риба: тюлька, атерина, кілька.

«І тут ‒ тест на вищий пілотаж технолога: використати УЗВ для старту, а потім пересадити рибу в природні умови та перевести з «гранули» на кільку. Це дуже складно: риба пручається зміні раціону, але тільки так народжується гастрономічний шедевр», ‒ наголошує Олександр Корх.

Окрім води, критична чистота крові.

«Ринок наводнений гібридами осетрових ‒ своєрідними аквакультурними бройлерами. Вони швидко ростуть на м’ясо, але часто мають генетичні дисфункції: недорозвинену статеву систему чи іноді стерильність, ‒ зазначає він. ‒ Годувати стадо вісім років, щоб виявити, що то м’ясо, а не самки ‒ трагедія інвестора».

Найстрашніше для нашого виробника ‒ те, що на українському ринку понад 50% ікри ‒ китайська, зауважує Олександр Корх. Часто вона заходить під виглядом власного виробництва або через треті країни.

«Конкурувати з нею ціною (яка на опті в Китаї впала до $200-310/кг) геть неможливо. Єдиний шанс для вітчизняного виробника ікри ‒ бездоганний смак, який масмаркет не в змозі забезпечити, але попит є на інший продукт», ‒ резюмує він.

 

Пише agrotimes.ua.

Краса поля без бур’янів!

Як же хочеться, щоб кожне поле виглядало як на малюнку: рівненькі рядочки культури і жодного...

Розпушити ґрунт — зберегти майбутнє: як фермери...

Обробіток ґрунту за мінливих кліматичних умов набуває критичного значення для забезпечення...

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1685
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61591
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39053
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.