Іспанський кооператив Coprohníjar вже третій рік успішно вирощує помаранчевий кавун – нішевий продукт, який приваблює як фермерів, так і покупців.

Проєкт стартував три сезони тому як експеримент на ділянці площею 1 тис. м², однак уже наступного року посіви розширили до 5 тис. м². Цього сезону під культуру відвели 5 га у 7 теплицях. Для подовження періоду збору врожаю рослини висаджують у різні терміни. Ініціатива реалізується спільно з компанією Anecoop та селекціонерами, що постачають посадковий матеріал.

Помаранчевий кавун вирізняється не тільки м’якоттю яскравого кольору, а й солодшим смаком – рівень Brix сягає 14–15 проти середніх 12 у червоному сорті. За словами технічного директора кооперації Еміліо Переса Лопеса, «він солодший, хрусткіший і ароматніший. У ньому є тропічні ноти, схожі на манго або персик, і легкий відтінок маракуї».

Культура потребує іншого підходу до вирощування, оскільки на ранніх етапах рослини чутливіші. Водночас завдяки досвіду, набутому за три роки, виробникам вдалося суттєво вдосконалити технологію.

Реакція ринку позитивна. Новинка викликає інтерес, і більшість тих, хто її скуштував, залишаються задоволені. «Це ще не альтернатива червоному кавуну, але продукт уже зайняв свою нішу», – зазначив Перес Лопес.

 

Пише agrotimes.ua.

 

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1616
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61448
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38934
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.