Кріп можна заготовити на зиму, що дозволить насолоджуватися його свіжим смаком протягом всього сезону.

Є три ефективних способи зробити це якнайкраще.

Заморожування. Один із найпростіших способів заготовити кріп на зиму - заморозити його. Потрібно розділити свіжий кріп на невеликі пучки або подрібнити його. Розкладіть кріп на листі паперу для випічки або на декілька шарів паперових рушників, щоб добре просушити. Складіть у пластикові пакети або контейнери і помістіть у морозильник. Кріп можна використовувати прямо замороженим у стравах, таких як супи, соуси або салати.

Квашення. Ще одним способом зберегти кріп на зиму є кващення. Складіть чисті, сухі пучки кропу у велику банку. Приготуйте розчин маринаду з води, оцту, солі та цукру. Для цього у теплій воді потрібно розчинити 1-2 ст. л. солі та 1-2 ст. л. цукру на кожні 500 мл води. За бажанням, додайте до розчину також сік з лимона або лимонну кислоту для підсилення смаку. Залийте кріп маринадом, закрийте кришкою і залиште на декілька днів при кімнатній температурі. Після квашення кріп можна зберігати у холодильнику протягом кількох тижнів.

Сушіння. Щоб зберегти кріп на зиму, його можна висушити. Для цього кріп потрібно подрібнити та розподілити на сітці чи на листі паперу для випічки. Сушити кріп потрібно в духовці або в дегідраторі при низькій температурі (близько 40-45°C) протягом кількох годин до того часу, поки він не стане крихким. Після сушіння кріп слід зберігати у герметичному контейнері у прохолодному та сухому місці.

Ці методи дозволяють зберегти свіжість кропу і насолоджуватися його смаком у будь-який час року.

 

Пише gazeta.ua.

Photo by Ren Gillard on Unsplash  

Невеликі універсали

У класичному сегменті МТЗ вітчизняні аграрії дедалі частіше звертають увагу на сучасні комфортні...

Активний тоді, коли сходять бур’яни

Як зміни клімату впливають на ефективність ґрунтових гербіцидів у посівах кукурудзи Кліматичні...

KMZ Industries: рішуче дивимось у майбутнє

Наша зустріч із колегами з KMZ Industries — провідного виробника елеваторного обладнання України —...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1611
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61437
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

38928
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.