Миколаївське підприємство «Натуральні есенції» налагодило випуск гідролатів та ефірних олій з натуральних рослин власного виробництва. Їх використовують для лікування та профілактики захворювань, а також у косметології, кулінарії та харчовій промисловості.

Заснували та успішно розвивають підприємство дві жінки – Інеса Крашевець-Любченко, колишній лікар-неонатолог та її бізнес-партнерка Ірина Склярова.

«Ми знаходимося на півдні України, де клімат дозволяє вирощувати лікарські трави, з яких виходять високої якості гідролати та ефірні олії. Гідролати – це концентрована суміш легких активних речовин. Їх унікальність полягає в тому, що вони працюють на здоров’я кожної клітини організму людини і здатні не лише лікувати хвороби, й оновлювати життєві сили в будь-якому віці.

Технологія та вся продукція сертифікована МОЗ України для використання в харчовій та медичній промисловості. Продукція виробляється з клінічно досліджених рослин. На кожну партію компанія має сертифікат якості», – розповідає пані Інеса.

Сьогодні в асортименті компанії гідролати з 26 видів рослин та понад півтора десятка 100-відсотково натуральних ефірних олій. Їх роблять не лише з добре відомих рослин, як то м’ята, базилік, безсмертник, кропива, а й з більш рідкісних: німецької ромашки, деревію, звіробою, шоломниці байкальської, гісопу тощо.

Низка цих засобів дуже актуальна зараз, під час пандемії коронавірусу. Ірина Склярова каже, що всі їхні розробки вона тестує особисто на собі й на своїх рідних.

«Ми співпрацюємо з Інститутом хімії поверхні імені О.Чуйка Національної Академії наук України, який шукав виробників чистої сировини для реалізації своїх проєктів. Фахівці інституту протестували нашу продукцію і зараз вона є складовою їхніх зубних паст, органічних шампунів, засобів по догляду за волоссям, дезодорантів тощо», – стверджує пані Ірина.

Джерело: ukrinform.ua

Після тестування в Україні

Компанія Maschio Gaspardo на виставці Agritechnica 2025 представила багато агрегатів, зробивши...

Посів зі смуговим обробітком: як працює BEDNAR...

У сучасному землеробстві, де кожен прохід техніки по полю має свою ціну, все більшого значення...

Практичний досвід: як зробити свинарство...

Від правильно збалансованої годівлі до стратегічного управління виробництвом і ринками збуту — усе...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1796
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61865
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39327
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.