Однією з найприбутковіших галузей в Україні є вирощування журавлини великоплідної, оскільки при правильній закладці плантації, ця рослина плодоносить понад 60 років.

Стабільний попит, а також висока ринкова ціна на свіжі ягоди журавлини забезпечують підвищений інтерес до закладки ягідників невеликими плантаціями – від 20 соток до 3 га.

Урожайність цієї культури складає 20 тонн з га, при цьому ринкова вартість ягід журавлини стабільно висока навіть на опті.

Перший товарний урожай можна отримати вже на третій рік після посадки. Збирати ягоди потрібно в період масового дозрівання, коли більш ніж половина уже повністю набрали колір. Забарвлення насіння ягід журавлини в цей період змінюється з жовтого на коричневий або бурий.

Читайте також: Українська чорниця завойовує світ

У великих господарствах (плантації площею від 10 га) використовують технологію “мокрого” збирання. Це метод при якому у період збирання врожаю їх затоплювали водою. Ягоди обмолочували спеціальним комбайном, вони спливали і їх збирали на транспортер, а потім сортували. Урожай становив до 20 тонн з 1 (2 кг з 1м²).

На невеликих плантаціях (до 1 га) ягоди можна збирати вручну або використовувати спеціальну переносну портативну збиральну машину.

Важлива товарна перевага цієї культури – здатність ягід зберігатися доволі довго у свіжому вигляді.

 

Джерело: agro-business.com.ua

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

Гірчиця приносить прибуток: досвід господарств

На Сумщині розширюють площі під гірчицею, яка не тільки економічно ефективна, а й є гарним...

Як правильно годувати свиней

Вирощувати свиней складніше, ніж вирощувати інших сільськогосподарських тварин, таких як велика...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39029
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27631
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14538
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.