Ще донедавна вирощування цього злаку вважали сферою бідних країн Африки й Азії. Проте нині сорго в пошані як в Америці, так і у Європі. ЄС останніми роками активно підтримує вирощування культури, відомої своєю стійкістю до посухи та різноманітними напрямами використання. А якщо ще врахувати доволі стрімкий розвиток технологій вирощування сорго, то і вітчизняним виробникам варто до нього уважніше придивитися
Останнім часом у світі зростає популярність такої екзотичної культури, як теф. Її споживання вважається напрочуд корисним для здорового способу життя та харчування. В Україні інтерес до тефу виникає, швидше, не від хорошого життя. Волатильність ринку основних культур, труднощі з їх збутом змушують звертати все більшу увагу на малі культури. І злак із найменшим у світі зерном тут може бути справді цікавим своєю високою харчовою цінністю й універсальністю. Адже теф — це популярний суперфуд для людини та суперкорм для тварин
Урожайність і якість часнику значною мірою залежать від технології вирощування культури, від сорту, ступеня ураження рослин хворобами різної етіології, що розвиваються на листках, стеблах, цибулинах. Вони знижують як продуктивність, так і якість продукції, спричиняють різні гнилі цибулин, приводячи їх у непридатність для подальшого використання. Нижче наводимо діагностичні ознаки найнебезпечніших хвороб часнику, біоекологічні особливості їх збудників і захисні заходи на культурі.
На Сумщині розширюють площі під гірчицею, яка не тільки економічно ефективна, а й є гарним сидератом. Донедавна серед нішевих культур гірчиця в області залишалася майже в тіні. Її хоч і висівали, однак на незначних площах. До прикладу, позаторік було близько тисячі гектарів. Справжній прорив зафіксовано у 2023 році, коли масиви зросли до 9 тисяч гектарів, тобто, майже в 10 разів більше порівняно з 2022-им роком.
Цими днями вчені кафедри агротехнологій і ґрунтознавства Сумського національного аграрного університету презентували вже другий вітчизняний сорт рідкісної культури – представниці Американського континенту. Мова про екзотичну кіноа, поширену в далеких Перу, Еквадорі, Болівії, низці інших країн – і не лише на Американському континенті. А до Сум вона «прибилася» майже випадково, коли Генеральна Асамблея ООН оголосила 2013-ий роком кіноа, поклавши головну місію на продовольчу та сільськогосподарську організацію ФАО, що діє при ООН. Мета – вшанувати заслуги корінних народів Анд у її збереженні задля майбутніх поколінь, зміцнення продовольчої безпеки людства.
ПП «НАТУР СВІТ» вирощує гірчицю, коріандр, інші нішеві олійні культури, забезпечуючи відповідною сировиною різні компанії України, Європи і світу, також переробляє коріандр, гірчицю тощо, виготовляючи різні види зерна, порошку, олії, прянощів, приправ, макухи. Проїжджаючи через село Вільшана, що поблизу селища Недригайлів, навряд чи подумається, що цей населений пункт знають у багатьох куточках світу. Але що є, те є.
Сумчанка підприємець Світлана Ганночка впродовж кількох останніх років успішно вирощує лаванду, яка не тільки красива, а й корисна та потрібна в повсякденні.
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...