Компанія AMAZONE традиційно потужно виступила у Ганновері. Впродовж тривалої чотирирічної перерви поміж виставками інженерні підрозділи AMAZONE не сиділи склавши руки, презентувавши цілу гамму новинок, які навіть складно відразу всі перелічити. Ґрунтообробіток, посівні рішення, машини для внесення мінеральних добрив й обприскувачі, не кажучи вже про розумні системи, відзначені двома срібними нагородами на Agritechnica

Так, у нас є на що подивитися і що вибрати для свого господарства. Дуже приємно, що, незважаючи на обмеження на виїзд й інші проблеми, наш стенд відвідало багато наших партнерів з України. Компанія AMAZONE завжди вирізнялася індивідуальним підходом до клієнтів, тому для кожного ми підшукали оптимальні рішення. Гадаю, що чимало наших новинок можна буде безпосередньо випробувати на полях України вже наступного сезону, — розповідає керівник «Амазоне Україна» Андрій Михайленко.

За словами Андрія Михайленка, вітчизняні аграрії сьогодні прагнуть знайти справді ефективні рішення, які дають змогу скоротити витрати на вирощування сільгоспкультур, але заразом удосконалити агротехнологію, щоб досягти максимальної стійкості посівів і підвищити врожайність.

Це безпосередньо стосується широко популярної в Україні компактної борони Catros+ 03, нове покоління якої було представлено в Ганновері. Ці дискові агрегати пропонують із робочою шириною від 2,5 до 12 м та оснащують інтелектуальною концепцією рами Smart Frame System.

За допомогою Smart Frame System достатньо один раз установити глибину робочих дисків і надалі регулювання глибини обробітку здійснюватиметься простим поворотом стійки утримувача дисків. Відповідно, гарантується ідеальне копіювання поверхні ґрунту й неухильне дотримання заданої глибини обробітку, — пояснює Андрій Михайленко.

Звертаємо увагу, що оновлена компактна борона Catros+ 03 може оснащуватися задньою штригельною бороною, ножовим і подвійними котками, а сам агрегат можна обрати як у навісному, так і причіпному варіантах, залежно від робочої ширини та модифікації. Глибина обробітку 510-міліметрових дисків досягає 14 см. Якщо потрібно спрацювати на рівні від 2 см, можна обрати спеціальні 480-міліметрові диски X-Cutter.

Дуже доречним на ринку України стане наш новий універсальний напівпричіпний плуг Tyrok 400 Onland, здатний працювати і в борозні, і поза нею, — наголошує керівник «Амазоне Україна».

Річ у тім, що дедалі частіше вітчизняні аграрії практикують так звану оранку поза борозною, застосовуючи широкі шини. Внаслідок цього виникає значно менше переущільнень, а також режим «поза борозною» сприяє оптимізації тягової траєкторії.

Tyrok 400 Onland переводиться з одного режиму в інший буквально за лічені хвилини за допомогою одного важеля гідравлічного керування. Новий плуг AMAZONE пропонується із 7, 8 чи 9 корпусів, і для роботи з ним бажано застосовувати 400-сильний трактор.

Тут наявні цікаві інтелектуальні рішення, наприклад, автоматичне уповільнення плуга перед розворотом. Також у режимі «поза борозною» рама автоматично засувається за допомогою циліндра перед поворотом, щоб забезпечити максимально низький центр тяжіння й зменшити зусилля, що впливають на трактор і плуг. Усі робочі налаштування здійснюються гідравлічно, — розповідає Андрій Михайленко.

Безпосередньо перед Agritechnica 2023 компанія AMAZONE презентувала оновлені причіпні сівалки Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м, з дозування під підвищеним тиском й унікальною системою подання насіння Central Seed Supply.

Ця сівалка забезпечує високу схожість насіння за робочої швидкості до 15 км/год. Precea-TCC пропонується з 12 або 16 рядами для міжрядь 70, 75 і 80 см. Також можна висівати культури, таких як буряк, ріпак або соя, вузькорядним способом за міжряддя 45 і 50 см і кількості рядів 18 або 24, — пояснює керівник українського представництва AMAZONE.

Новинка має центральний бункер для насіння на 2000 л — якраз під два біг-беги. Місткість двосекційного бункера для міндобрив становить 6000 л. Завдяки інтелектуальному режиму подання повітря системи Central Seed Supply кожен дозувальний пристрій забезпечує себе посівним матеріалом без потреби в складних датчиках чи електронному керуванні. Своєю чергою, фірмова система регулювання відсікачів SmartControl з автоматичним під регулюванням ефективно запобігає просівам і двійникам.

Слід також зазначити автоматичне регулювання тиску на сошник SmartForce, що сприяє рівномірному укладанню посівного матеріалу навіть на нерівній поверхні поля. Сервопривод дозування ElectricDrive дає змогу зручно налаштувати норму висіву й виконувати диференційований висів за допомогою GPS та карти зон полів, — розповідає Андрій Михайленко.

Додамо, що популярна серед вітчизняних аграріїв сівалка Primera DMC тепер може оснащуватися фронтальним баком на 1500 л для рідких добрив FT-P. Завдяки цьому можна вносити рідкі добрива безпосередньо в посівну борозну, що покращує доступність поживних речовин для рослин, особливо у сухому ґрунті.

Наступна актуальна для українських аграріїв новація — оновлена зернова сівалка Cirrus 9004-2C із двосекційним бункером на 5750 л, яку відтепер пропонують також і в 9-метровому виконанні. При тому, що ця унікальна машина провадить висів із найвищою точністю, Cirrus 9004-2C, вона ще й надає змогу максимально раціонально використовувати насіння та міндобрива. Це стало можливим завдяки інноваційній розподільчій головці, яка вимикає окремі секції на краях полів. Усі регулювання тут здійснюються електрогідравлічним способом.

Істотно зросли можливості й оновленого навісного розкидача ZA-TS 5000 із бункером на 5000 л. Нова модель отримала збільшений на 800 л бункер для гранул, порівнюючи з попередником, і спроможна ідеально точно розкидати добрива на ширину до 54 м.

Потенційно дуже запитувана новинка на ринку України — причіпний комбінований розкидач ZG-TX 11200 Super, який може точно вносити як мінеральні добрива, так і вологе вапно чи інші сипкі матеріали, — наголошує фахівець.

Замість простого лотка, по якому добрива дозуються на диск, на ZG-TX встановлено оригінальну систему регулювання точки подачі. Особливістю ZG-TX є простий перехід від режиму внесення вапна на режим унесення міндобрив — уся процедура налаштування триває буквально 20–30 хв. Відповідно, українські фермери отримують зручний високоточний інструмент для внесення гранульованих добрив і розкислення ґрунтів у разі потреби.

Перед Ганновером AMAZONE презентувала нову модифікацію самохідного обприскувача Pantera 7004 зі збільшеним баком до 7000 л, штангами від 24 до 48 м, новим шасі, 306-сильним двигуном 130-сантиметровим кліренсом та сукупною продуктивністю мембранно-поршневих насосів на рівні 610 л/хв. Базова маса Pantera 7004 становить менше за 12 т, що у поєднанні з автоматичним контролем тяги на кожному колесі забезпечує високу прохідність і маневреність машини.

Гідропневматична підвіска працює адаптивно, внаслідок чого, залежно від ситуації, оптимально адаптуються ходові якості шасі. Таке інтелектуальне регулювання сприяє високій стійкості та комфорту під час руху. Серійно передбачено гідравлічне регулювання ширини колії від 2,00 до 2,75 м.

Істотною перевагою Pantera 7004 є інтегрована система вирівнювання на схилах. Датчики визначають нахил шасі, і машина автоматично утримується в горизонтальному положенні за певної крутості схилу, — зазначає Андрій Михайленко.

І ми просто зобов’язані розповісти про ті нові технології AMAZONE, що були відзначені нагородами Agritechnica 2023. Насамперед — технологія CurveControl для відцентрових розкидачів AMAZONE. CurveControl адаптує поперечне розподілення гранул під час проходження поворотів до різної швидкості руху та корегує зміщення рисунка розкидання гранул. Завдяки цьому сходи рослин розвиватимуться більш рівномірно, а міндобрива використовуватимуться ще раціональніше. CurveControl як опція є доступною для навісних розкидачів ZA-TS та причіпних розкидачів ZG-TS.

Друга срібна нагорода AMAZONE — технологія AutoTill для ґрунтообробних машин, яка охоплює весь процес планування і виконання робіт з обробітку ґрунту. Система містить всю інформацію про початкову і кінцеву точки роботи в смузі, місце для розворотної смуги, а також параметри керування агрегатом у конкретній зоні поля. Завдяки цьому трактори з причіпними агрегатами можуть виконувати польові роботи фактично повністю автономно.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39130
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27691
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14578
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.