KMZ Industries, провідний український виробник елеваторного обладнання, достойно представив свою продукцію на найбільшій у світі виставці обладнання для сільського господарства

Останніми роками на ринку елеваторного обладнання України відбулися надзвичайно важливі зміни. Вітчизняний виробник впевнено конкурує з імпортною продукцією, нарощуючи частку ринку. За оцінками експертів, понад 50% ринку охоплює саме обладнання українських виробників. Це стало можливим завдяки тому, що український аграрій зрозумів — якісне обладнання, що відповідає як світовим стандартам, так, і що вкрай важливо, національним, виготовляють в Україні.

Свій виробник регіонально ближчий і швидший, що дуже важливо для обслуговування обладнання, а для деяких випадків — критично. Сервіс, що надають локальні виробники, є і доступнішим за вартістю, і зрозумілішим. Адже враховує і наш менталітет, і мовне питання. Ба більше, під час війни ми всі — і виробники, і аграрії — опинилися в одному човні, і тому розуміємо, як важливо підтримувати економіку України, щоб податки наповнювали бюджет, а економічний фронт підтримував фронт воєнний.

Стрімкий розвиток українського ринку елеваторного обладнання став можливим завдяки таким компаніям, як KMZ Industries. Сьогодні компанія — лідер з розроблення та впровадження кастомізованих рішень для елеваторів. Адже реалізація кожного запиту — це індивідуально прораховане та сформоване рішення, що залежить як від великого переліку об’єктивних чинників, на кшталт геодезії на об’єкті, так і від суб’єктивних побажань замовника. Жоден з проєктів не може бути клоновано і виготовлено для іншого клієнта, адже не відповідатиме як бізнес-потребам останнього, так і технічним і технологічним особливостям певного елеватора.

Тисячі українських аграріїв користуються обладнанням KMZ Industries, причому постійно зростає як кількість нових клієнтів, так незмінною є частка тих, хто розширює чи модернізує свої елеватори або ж додає нові після першого вдалого проєкту. Тому не дивно, що компанія вкотре взяла участь в Agritechnica як виробник, продукція якого цікавить замовників із різних країн світу.

2023 року ми були здивовані, адже нашим найбільшим експортним напрямком збуту стала Румунія, хоча маємо багато запитів із Польщі, Угорщини, Молдови, країн Балтії. Утім, наша географія цим не обмежується, і за продукцією KMZ Industries звертаються клієнти з Індії, Середньої Азії та країн Африки. Це — результат ефективної роботи всієї нашої команди, і, гадаю, що це лише початок роботи KMZ Industries на світовому ринку як потужного конкурентоспроможного гравця, — зазначає генеральна директорка компанії KMZ Industries Валерія Калашник.

Валерія Калашник

Звісна річ, що високий попит в Україні на продукцію KMZ Industries спричинено поєднанням низки позитивних чинників, і, зокрема, новими ефективними розробленнями.

За словами пані Валерії, 2023 року конструктори компанії розробили та випробували на дослідному стенді на виробничих потужностях у Карлівці нові лінійки норій та ланцюгових транспортерів продуктивністю 100 та 175 т/г, які згодом було представлено в Ганновері.

Завдяки тривалим випробуванням на кукурудзі, пшениці та соняшнику ми підібрали оптимальні складники та характеристики мотор-редукторів для максимально ефективного транспортування кожної з них. Також використання нового дизайну голови норії зменшує ризик травмування зерна. Своєю чергою, застосування легших технологічних ланцюгів зменшило розміри транспортерів і потужність приводів, що, звісно, дасть змогу замовникам знизити інвестиції та енергозатрати на транспортування у перерахунку на тонну продукту, — розповідає Валерія Калашник.

Продовжуючи розмову про інноваційні рішення KMZ Industries, зазначимо: 2023 року компанія розробила та вже поставила замовникам кілька моделей нових металоконструкцій. Зокрема, це норійні башти, опорні конструкції під силос автомобільного відвантаження та проїзні завальні ями.

Усі металоконструкції виготовлено в заводських умовах, не потребують зварювальних робіт під час монтажу й відповідають найвищим стандартам безпеки для цього виду обладнання. Наявність таких металоконструкцій у модельному ряді KMZ Industries дозволить замовникам отримати конструкції, що враховують усі особливості обладнання, а також частково спростить розроблення проєкту, — пояснює генеральна директорка компанії.

Важливо, що вже 2024 року провідний вітчизняний виробник елеваторного обладнання планує й далі вести розробляння нових моделей норій і транспортерів: продуктивністю 250 т/г та 50 т/г.

Також надалі будемо розширювати лінійку металоконструкцій власного виробництва, щоб, як і раніше, надавати нашим замовникам можливість отримати максимальний перелік обладнання для елеватора від одного підрядника. Адже це значно спрощує і комунікації за таким складним проєктом, як будівництво елеватора, і простіше у визначенні відповідальних на всіх етапах його реалізації, — завважує Валерія Калашник.

Керівниця заводу також анонсувала й подальші роботи щодо вдосконалення широко популярних зернових сушарок Brice-Baker. Сушарки до 2012 року виготовляли у Великій Британії, а потім усе виробництво було перевезено в Україну, адже британського виробника купив український — і це був саме KMZ Industries.

Також триватиме робота щодо покращення й оптимізації наших зерносушарок Brice-Baker, які за останні роки завоювали визнання не тільки у всіх регіонах України — торік була перша успішна інсталяція нашої сушарки у ЄС. Тобто, можна сказати, що європейська сушарка повертається додому, — наголошує Валерія Калашник.

Зазначимо, що потужна виробнича база компанії та накопичений багаторічний досвід розроблення і впровадження технологічних рішень сьогодні дають змогу компанії упевнено розвивати свою діяльність на міжнародному ринку. Жоден європейський фермер не купуватиме того обладнання, у якості якого він не буде впевнений. Тому успішні реалізації проєктів на території ЄС свідчать, що компанію визнано надійним виробником і партнером на найвищому рівні.

Тож сподіватимемося, що KMZ Industries стане ще одним українським брендом, які формуватимуть позитивний імідж вітчизняної промисловості за кордоном. Потенціал і передумови для цього є.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39133
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27691
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14578
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.