Які найцікавіші новинки представив у Ганновері Maschio Gaspardo, відомий виробник сільгоспмашин із Італії

Техніка Maschio Gaspardo завжди вирізнялася елегантністю, поєднуючи добротну конструкцію із передовими технологічними рішеннями. Тому на Agritehnica-2023 ми очікували побачити на стенді компанії щось особливе, і італійці виправдали наші сподівання на всі 200 відсотків!

Чого лишень вартий унікальний автономний польовий робот Leonardo X4 Ver.R3, перші продажі якого заплановані вже на 2025 рік. Тобто, це не якийсь «паперовий» концепт, а вже цілком готова до роботи машина, фінальні випробування якої триватимуть впродовж усього 2024 року.

Що таке Leonardo X4? Це гібридна платформа для автономного водіння, яка використовує постійний електричний повний привід для автономної навігації з високою точністю на відкритих полях або між рядами.

Важливо, що ця платформа є конфігурованою. Тобто, до функціоналу Leonardo X4 входить інноваційний спосіб боротьби із захворюваннями рослин за допомого ультрафіолетових променів. Також ця автономна машина спроможна косити траву в міжряддях і під рядами рослин, а також виконувати підгортання та обрізання гілок.

Leonardo X4 наразі призначений для роботи у виноградниках та ягідниках. Автономний робот оснащений інноваційною системою косіння трави з електричним приводом, яка автоматично регулює висоту косіння та може бути розширена відповідно до конкретних потреб.

Крім того, новинка оснащена системою косіння між стовпами, використовуючи «чергування» або обертання ножів. Робот може підтримувати тример з обертовими або зворотно-поступальними лезами, які автоматично регулюються по ширині та висоті. Система CALL BACK, дає змогу автономній машині йому повернутися до свого укриття за простою командою.

В разі потреби для підвищення прохідності Leonardo X4 замість задніх коліс можна встановити гусеничні траки. Він розроблений для роботи навіть у дощові умови та може долати водні переходи глибиною до 40 см як у колісній, так і в гусеничній версіях.

Додамо, що в конструкції Leonardo X4 компанія Maschio Gaspardo реалізувала усі свої інноваційні рішення. Окрім бездоганної технології автономного водіння, тут варто також виділити конструкцію тяги завдяки застосуванню рідинної системи охолодження силової електроніки.

Низький центр ваги та система тяги досягли найсучаснішого рівня, тому Leonardo X4 просто неможливо перекинути під час роботи.

Своєю чергою система зарядки літієвої батареї в поєднанні з двоциліндровим дизельним двигуном з рідинним охолодженням дозволяє йому працювати за найскладніших умов.

І нарешті система телеметрії дозволяє здійснювати віддалений цілковитий контроль і діагностику, використовуючи будь-який пристрій, підключений до мережі.

Також компанія Maschio Gaspardo оновила лінійку своїх широко популярних серед фермерів усього світу, в тому числі і України, причіпних оприскувачів Campo з баком на 3200 л. Нова штанга ALLA 400 завдяки своїй легкій компактності та особливій формі, мінімізує як транспортні розміри обприскувача, так і відстань центру ваги від трактора.

ALA 400 виготовлено з багаторазово складеної високоміцної сталі, що робить конструкцію надзвичайно надійною, ударостійкою та легкою. Тут цілковито виключено потрапляння робочого розчину на трактор.

Вкрай ефективним елементом конструкції обприскувача спеціальний міксер попереднього приготування маточного розчину, який представила Maschio Gaspardo. Новий преміксер T30, обсягом на 30 літрів, працює із «мокрими стінками» завдяки обертовому потоку води, що подається згори. Завдяки цьому відбувається максимальне очищення стінок від хімікатів та ефективне їх змішування навіть порошкових речовин.

Обов’язково слід відзначити і нове покоління швидкісної сівалки CHRONO 812/816, призначеної для швидкісного високоточного висіву насіння. Власне технологія CHRONO на слуху вже впродовж декількох років. Зокрема, вона отримала престижну нагороду на Agritechnica-2023 і з того часу постійно вдосконалюється. А головне – демонструє відмінні практичні результати. Так, у 2023 році Maschio Gaspardo представила в Україні сівалку CHRONO 812, котра чудово себе показала на наших полях.

Нагадаємо, що унікальна секція CHRONO поєднує в собі два механізми: вакуумний для притягування насіння для отворів (яке бездоганно висіває різнофракційний соняшник) та пневматичний для транспортування насінини до висівного ложа.

На виході з дозатора насіння потрапляє в нову пневматичну систему з регульованим потоком повітря доставляється в посівне ложе, що нівелює ефект биття насіння об стінки насіннєпровода. Завдяки цьому досягається висока швидкість висіву, максимальна точність відстані між насінням та однаково висока якість роботи як з великим, так і з дрібним насінням.

Додамо, що модифікації сівалки CHRONO 812/816 можуть бути на 12 рядів з міжряддям 70 см, але за потреби можна встановити комплект переобладнання 12-рядної сівалки на 16-рядну. Місткість бункера сівалки CHRONO 812 може варіюватися, залежно від потреб фермерів.

Наприклад, тут може бути встановлено центральний бункер для міндобрив 3300 літрів та для насіння 975 літрів; центральний бункер для добрив 3300 л та 12(16) бачків для насіння по 60 літрів на кожній секції або ж центральний бункер для насіння 975 л та без внесення сухих добрив, але з можливістю внесення рідких добрив.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39133
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27691
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14578
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.