Техніка, яку виготовляє компанія BOGUSLAV, нині працює в усіх куточках нашої країни й давно успішно показала себе за кордоном. Лінійка обприскувачів складається з чотирьох причіпних моделей, які, своєю чергою, мають понад 80 модифікацій. Також компанія виготовляє дві моделі самохідних обприскувачів. Крім того, ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» має в продуктовій лінійці чотири моделі аплікаторів для внесення рідких мінеральних добрив, два з яких є ін’єкційними.

Завдяки високій якості продукції і впровадженню новітніх технологічних рішень компанія BOGUSLAV вийшла в лідери серед виробників обприскувачів в Україні й до 24 лютого минулого року охоплювала майже 80% ринку вітчизняного виробництва.

Однак 24 лютого 2022 року почалася російсько-українська війна, вся наша країна стала на захист від агресора. Водночас чимало національних машинобудівних підприємств вимушені були зупинити виробництво. Проте завод ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» працює. Хоча в умовах війни всі розуміють, що чинне виробництво сьогодні, це не про прибуток, а, швидше, про можливість вижити в надзвичайно скрутних умовах. І йдеться не лише про бізнес, а — про робочі місця, тобто зарплатню працівникам, про податки, які наповнюють бюджет, про підтримання місцевих ТРО і ЗСУ, у яких служать чимало працівників заводу.

Оновлена модель найпопулярнішого причіпного обприскувача ТИТАН 3200-24

Фахівці ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» весь час працюють над оптимізацією наявних моделей техніки, враховуючи побажання і зауваження клієнтів. Саме так і з’явилась оновлена модель найпопулярнішого причіпного обприскувача ТИТАН 3200-24.

Фермери не лише в Україні, а й за кордоном добре знають цю модель у класичному виконанні. Це — надійний і високопродуктивний обприскувач, який має відносно просту й дуже міцну конструкцію, яка гарантує тривалий строк експлуатації машини навіть за підвищених навантажень. Але, щоб урахувати нові побажання клієнтів, цю машину теж було вдосконалено.

Нова модель отримала бак на 200 л більший — тепер його місткість становить 3200 л. Збільшена місткість бака дозволяє довше працювати без дозаправлень, що економить час і пальне.

Бак обприскувача виготовлено з високоякісного, морозостійкого гексанового поліетилену, стійкого до механічних пошкоджень, дії ультрафіолетових променів й агресивних хімічних речовин. Нова ергономічна, обтічна форма бака дозволяє використовувати робочий розчин до останньої краплі. При цьому вдалося понизити центр ваги, що робить техніку стійкою до перекидання. Відсутність важкодоступних кутів дає можливість ідеально перемішувати робочу рідину всередині бака, а також добре промити бак чистою водою. Заливати рідину в бак можна або через заливну горловину, або за допомогою насоса обприскувача через рукав із всмоктувальним фільтром. Інжекторний змішувач із двома керамічними наконечниками встановлено на днищі бака для постійного перемішування робочої рідини, тим самим підтримуючи однорідність робочої рідини в баку й унеможливлюючи утворення осаду.

____________________________

Нова модель отримала бак на 200 л більший — тепер його місткість становить 3200 л

____________________________

Зміни також відбулися і в конструкції штанги. Тепер її виробляють із гнутого листового металу, що робить її легшою, але міцнішою, а отже, і подовжує строк її експлуатації. Найпопулярнішою є 24-метрова гідравлічна штанга 3-D конструкції, розроблена для інтенсивної експлуатації та оптимального розподілення навантажень. Поперечним перерізом штанги є трикутник — найжорсткіша конструкція з усіх, що є. У виробництві штанги та рами застосовують піскоструминну обробку з наступним порошковим фарбуванням, що гарантує довговічність лакофарбового покриття та надійний захист конструкцій від корозії.

Паралелограмна підвіска штанги з двома гідроциліндрами для підіймання штанги й азотним енергоакумулятором забезпечує плавність її ходу і гасіння динамічних навантажень, також дозволяє плавно змінювати робочу висоту штанги від 40 см до 2,2 м навіть під час руху.

Маятниковий механізм стабілізації штанги обладнано гідромеханічною системою гасіння вертикальних і горизонтальних коливань і забезпечує максимальне повторення горизонту незалежно від нерівностей поля.

Механізм захисту штанги у разі зіткнення з перешкодою дозволяє незначне її відхилення у вертикальній і горизонтальній площинах.

Цю модель обприскувача оснащено форсунками на три інжекторних розпилювачі IDK від провідного світового виробника німецької компанії LECHLER. Такі форсунки особливо ефективні за швидкого переходу з одного препарату на інший або з однієї норми внесення на іншу. Форсунки встановлено на колектори з нержавіючої сталі й повністю захищені від пошкодження конструкцією штанги. В місцях можливого пошкодження та перегину напірних шлангів установлено пластикову захисну спіраль.

Бак для чистої води на 300 л розташовано в передній центральній частині обприскувача для оптимального розташування його центра тяжіння. Розташування бака в передній частині забезпечує легкий доступ до нього. Система промивання машини, якою оснащено цю модель, дозволяє промити насос і систему розпилення обприскувача, навіть якщо основний бак заповнено робочою рідиною, а для ефективного промивання внутрішніх стінок бака встановлено дві потужні обертові форсунки. На обприскувачі встановлено високопродуктивний насос Annovi Reverberi потужністю 250 л/хв.

Ширина колії обприскувача регулюється від 1,4 м до 2,1 м, що дає змогу виставити потрібну ширину відповідно до ваших технологічних колій.

Кліренс обприскувача — 650 мм.

Відносно невелика вага обприскувача 2300 кг у поєднанні із шинами великого розміру 9.5R42 забезпечує мінімальний тиск на ґрунт. Установлений комп’ютер ARAG — Bravo 400S LT з вбудованим GPS-навігатором призначено для комплексного керування обприскувачем, а функція автоматичного вимкнення на 7 секцій штанги дозволяє закривати форсунки над уже обробленою площею для уникнення повторної обробки посівів.

____________________________

Вага обприскувача 2300 кг у поєднанні із шинами великого розміру 9.5R42 забезпечує мінімальний тиск на ґрунт

____________________________

Ну а тепер трошки про здійснення бажань. Українські аграрії завжди хвалили закордонну техніку, мріяли купити імпортну за ціною української. Тепер ми можемо сказати, що ваші бажання частково здійснились. Зважаючи на те, що тепер усі складники, з яких складається наша техніка, навіть метал, іноземні, ви отримуєте імпортну машину. Ну а вже наші фахівці з багаторічним досвідом, застосовуючи інноваційні технології у виробництві, гарантують якість готової техніки. Однак є й не дуже приємна новина — імпортні деталі мають імпортну вартість. Ми намагаємось оптимізувати всі ці показники, щоб мати конкуренто спроможні ціни, які дали б змогу українському аграрію отримати якісний продукт за адекватною ціною.

Якщо ж на підприємстві зовсім скрута, немає можливості поповнювати парк технікою, то наша компанія пропонує ще один варіант — оренда техніки. Наша компанія уже має досвід надання такого виду послуг. В оренду ми надаємо самохідні обприскувачі та аплікатори для внесення рідких добрив. Орендувати можна як техніку з нашим оператором, так і без. Відповідно, після проведення повного курсу навчання оператора, який працюватиме на цій машині в господарстві.

Окрім того, ще одним з ефективних способів економії є поєднання кількох операцій. Так, наприклад, можна поєднати обробку ґрунту культиватором або сівбу культур з унесенням рідких мінеральних добрив. Для цього, відповідно, потрібна модернізація культиватора чи сівалки. Наші спеціалісти можуть допомогти і в цьому питанні.

Василь Наріз

Агрегати для основного комбінованого обробітку...

Сільськогосподарське машинобудування пропонує ефективні комбіновані агрегати для основного...

Вплив передпосівного внесення мінеральних добрив...

Найінтенсивніше надходження основних елементів живлення у рослин ячменю ярого відбувається...

Особливості збирання сільськогосподарських культур

Збирання врожаю зернових культур треба починати з озимого ячменю, потім скоростиглих сортів озимої...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39451
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27869
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14703
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.