Навряд чи багато українських аграріїв сьогодні скаже, що в них усе гаразд і вони цілковито готові до нового сезону. Низькі ціни на зерно, подорожчання ресурсів, брак коштів — цей перелік можна продовжувати й продовжувати… На такому тлі будь-яка допомога з боку партнерів є конче потрібною, а надто в підтриманні основних засобів виробництва

Саме тому клієнти компанії Berthoud були приємно здивовані ініціативою виробника техніки та його офіційних дилерів в Україні. Протягом останніх місяців до агрокомпаній у всіх регіонах нашої держави завітали сервісні інженери Berthoud, щоб провести дефектування самохідних обприскувачів, причому безплатно. Відповідно, десятки українських фермерів отримали змогу вже нині якісно підготуватися до нового сезону.

Ми поспілкувалися з багатьма власниками самохідних обприскувачів Berthoud і дізналися, як вони розцінюють нову ініціативу французького виробника.

Євген Ломанюк, директор ФГ «Еліта» (Вінницька обл.)

— Ми обробляємо приблизно 1300 га і вирощуємо практично всі основні для нашого регіону культури — озимі пшеницю та ячмінь, кукурудзу, сою, соняшник й озимий ріпак. Завжди чітко дотримуємося технології вирощування, тому наш обприскувач в сезон практично не виїжджає із полів.

Два роки тому ми придбали новий самохідний обприскувач Berthoud Raptor 4200 із 32-метровою штангою. Машину обирали, виходячи з її сукупних переваг — високої технологічності, продуктивності, точності роботи й надійності. Це універсал, причому надзвичайно ефективний. Упродовж двох років роботи наш Raptor обробив уже понад 11 тисяч гектарів, і стан його відмінний.

Обприскувач ми купували у нашого давнього партнера — офіційного дилера Berthoud компанії «Астра». Зазначу, що майже всю техніку в нашому господарстві придбали у цього дилера, і ми дуже задоволені нашою співпрацею, особливо у всьому, що стосується сервісу. У «Астри» завжди є потрібні запчастини, і на всі виклики інженери компанії прибувають так швидко, як це можливо.

Євген Ломанюк, директор ФГ «Еліта» (Вінницька обл.)
з менеджерами та інженерами компанії Berthoud

Хочу зазначити надзвичайно актуальну на сьогодні ініціативу виробника обприскувачів Raptor — компанії Berthoud, що провела цього року безплатне дефектування всіх машин. Вони зателефонували до нас у грудні й домовилися, що заїдуть. Наш обприскувач обстежили буквально до кожного гвинтика — це дало змогу завчасно потурбуватися про його належне технічне обслуговування.

Власне для нас така ініціатива стала корисною з багатьох позицій. Адже ми не лише випередили ймовірні якісь технічні проблеми й замінили складники, а й навчилися ефективніше доглядати та налаштовувати машину. Це стосується і підвищення надійності її експлуатації, і ефективності й точності роботи. Тому хочу ще раз подякувати і компанії Berthoud, і компанії «Астра» за таку турботу, бо сьогодні як ніколи важливо, бути впевненими у справності та ефективності роботи сільгосптехніки.

Олег Танасевський, керівник СФГ «Райдуга» (Одеська обл.)

— В обробітку в нас до 1000 гектарів, на яких ми вирощуємо різні зернові й технічні культури, зокрема кукурудзу. Прагнемо якісно доглядати за посівами, тому вносимо ЗЗР також у відносно пізніх фазах розвитку сільгоспкультур. А для цього потрібен високопродуктивний обприскувач із великим кліренсом.

Перш за все, саме через надзвичайний кліренс заввишки 180 см ми й обрали наш Berthoud Raptor 3240 ще 2016 року — сім років тому придбали просто на виставці. І, як згодом виявилося, ми зробили справді правильний вибір і не лише через кліренс. Berthoud Raptor — це надійна високотехнологічна машина, з якою у нас ніколи не було проблем. Щороку наш обприскувач обробляє по 3–3,5 тисячі гектарів, робить все якісно і своєчасно. Завдяки своєчасному догляду жодних несправностей у нас не було, тільки одного разу довелося налаштовувати монітор.

Для догляду за нашим Berthoud Raptor ми співпрацюємо як із дилером — компанією «Техноторг», так і безпосередньо зі спеціалістами компанії-виробника. За цей час у нас встановилися дружні й довірливі відносини. Хлопці, коли потрібно, приїжджають, перевіряють усі механізми, міняють запчастини тощо. Буває, щось робимо і ми самі.

Я хочу особливо відзначити цьогорічну ініціативу з боку компанії Berthoud та її дилерів щодо безплатного дефектування обприскувачів. До нас наприкінці жовтня приїхали інженери і перевірили й налагодили все, що можна було. Для нас це дуже важливо, бо спеціаліст — це завжди спеціаліст. У нас невеликий штат, і одна людина відповідає за різні види машин різних виробників. Тому, коли наш обприскувач оглядає людина, що конкретно на них спеціалізується, то це дуже добре для всіх.

Я надзвичайно задоволений такою ініціативою й хочу сказати, що добре було б, якби всі компанії — продавці сільгосптехніки так ставилися до своїх клієнтів! Berthoud — великі молодці!

Роман Підгайний, директор ТОВ «Ланнівська МТС» (Полтавська обл.)

— Обприскувач Berthoud Raptor 4240 у нас працює вже понад вісім років. Придбали його колись спеціально, щоб мати можливість обробляти високорослі культури. Ми обробляємо приблизно 3000 гектарів ріллі, тому на машину в нас лягає серйозне навантаження кожен рік. Щосезону наш Raptor відпрацьовує від 10 до 15 тисяч гектарів, причому всю роботу виконує вчасно та якісно.

Під час сервісного обслуговування обприскувача та придбання запасних частин ми співпрацюємо з дилером Berthoud — компанією «Астра». Про компанію можу сказати тільки хороше, бо відчувається, що вони серйозно ставляться до своєї справи й до контактів із клієнтами. Поряд із тим ми тримаємо прямий зв’язок безпосередньо з українським представництвом Berthoud, звертаючись до них, коли виникають вузькоспеціалізовані питання.

Взагалі я хочу сказати, що безплатне дефектування техніки — це дуже добре. Адже наша робота як власників обприскувача, умовно кажучи, — стежити за рівнем мастила і рідин, правильно поставити машину на зимове зберігання. Ми не маємо достатніх знань та й не повинні провадити ретельне обстеження всіх вузлів і механізмів. Це повинні робити спеціалісти, і це чудово, що компанія Berthoud разом зі своїми дилерами взяли на себе таку ініціативу.

Справний обприскувач із початком сезону — це один із найважливіших елементів успішного вирощування врожаю. І цей чинник безпосередньо впливає на рентабельність нашої роботи, бо засоби захисту рослин коштують недешево, тому важливо їх своєчасно і ефективно внести на посіви. Приємно знати, що наш обприскувач оглянули фахівці, провели всі роботи й налаштування, і машина готова до нового сезону!

Микола Манзарук, директор ПП «Анатолівське» (Миколаївська обл.)

— В обробітку в нас 2100 гектарів, на яких ми вирощуємо традиційні для Півдня України зернові й технічні культури, зокрема, льон і озимий ріпак. Умови роботи — непрості, тому від своєчасного та якісного внесення ЗЗР залежить дуже багато.

Самохідний обприскувач Berthoud Raptor 3240 ми придбали три роки тому. Обирали машину за ключовим критерієм співвідношення ціни та якості, і саме ця модель відповідала всім нашим вимогам. Це дуже надійна і продуктивна машина, котра є зручною у використанні. В середньому на рік вона відпрацьовує по 3–4 тисячі гектарів. За цей час ми не мали жодних клопотів із якимись несправностями.

Тримаємо тісний контакт безпосередньо з фахівцями компанії-виробника. Вони регулярно телефонують, цікавляться і відвідують наше господарство, щоб перевірити, як працює обприскувач. Перед Новим роком нам запропонували провести безплатне дефектування машини, і ми, звісно, погодилися. Було приємно спостерігати, як інженери ретельно перевіряють кожен вузол і справність кожної системи нашого Raptor.

Для нас це дуже важливо, бо всі чудово знають, як важко за таких цін на зерно і за загальною складної ситуації для всієї країни вийти на якусь рентабельність вирощування сільгоспкультур. Надзвичайно багато залежить від точності внесення ЗЗР, і велику вагу має кожен витрачений грам препаратів. Тому я хочу подякувати компанії Berthoud та її дилерам за цю справді корисну для нас, фермерів, ініціативу!

Микола Масловський, голова ФГ «Вікторія» (Хмельницька обл.)

— Ми вирощуємо широкий спектр сільгоспкультур на площі 1000 гектарів. Наш самохідний обприскувач Berthoud Raptor 3240 постійно в полях, бо ми практикуємо інтенсивну технологію вирощування. Достатньо сказати, що самий тільки озимий ріпак слід обробити впродовж сезону щонайменше шість разів. Тому ми завжди висуваємо підвищені вимоги до якості роботи й надійності обприскувачів.

Цю модель ми придбали два роки тому. Вона вже мала солідне напрацювання, однак завдяки підготовці й обслуговуванню обприскувача з боку компанії «Агротерра» у нас немає жодних проблем зі справністю. Ми обрали Berthoud Raptor 3240 передусім тому, що він оптимально припадає під наші умови роботи. Поля нашого господарства мають вельми нерівний рельєф, багато крутосхилів, але ця машина працює на них, як по рівному. Якщо десь треба, то проїде і на трьох колесах!

Також хочу відзначити дуже плавний хід обприскувача та незмінну стабілізацію штанги, що дуже допомагає в роботі на схилах. Взагалі як самим обприскувачем, так і співпрацею з «Агротеррою» ми задоволені на всі сто відсотків!

Це саме стосується і сервісного обслуговування та проведення дефектувань. Спеціалісти виробника і дилера регулярно приїздять до нашого господарства, цікавляться роботою обприскувача, замінюють складники й стежать, щоб машина перебувала у хорошому стані. Окремо хочу відзначити практику безплатного дефектування, що нині є дуже потрібною для нас, аграріїв. Адже як би нам усім не було б складно тепер, але хліб вирощувати треба, і для цього потрібна справна надійна техніка.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39133
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27691
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14578
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.