Послідовність і спосіб дії є критично важливими для ефективності антимікробних продуктів, особливо в системах без антибіотиків. Антибіотики вже давно є ключовим елементом успішної боротьби з хворобами як у людей, так і у тварин. Однак зростання занепокоєння споживачів щодо надмірного використання антибіотиків призвело до серйозних змін у птахівництві.

З квітня 2019 року зміна попиту на антибіотики призвела до того, що антибіотики не використовуються профілактично у курчат-бройлерів, і лише в обґрунтованих випадках їх можна використовувати з лікувальною метою.

Хоча загальне використання антибіотиків скоротилося, виробники курчат-бройлерів все ще стикаються з проблемою вирощування здорових птахів, вільних від інфекційних захворювань. Це призвело до розвитку нового сектору виробництва альтернативних продуктів, які доповнюють програму антибіотиків, а в деяких випадках повністю замінюють антибіотики. Для виробників птиці, які борються за те, щоб зменшити або повністю виключити антибіотики на своїх фермах, рослинні продукти забезпечують економічно ефективне природне джерело придушення мікробів.

Фітогенні Кормові добавки – це група природних речовин, присутніх у невеликих кількостях у рослинах, які, якщо їх правильно змішати та обробити, мають сильніший і ширший вплив на годівлю тварин, ніж синтетичні речовини. При цьому виявляється природний синергетичний ефект, який не обмежується дією однієї діючої речовини, що в поєднанні з довговічністю та безпекою продукції робить рослинно-комбінатні кормові добавки рекомендованими.

Фітогенні кормові добавки, які називають рослинними або фітобіотиками, містять природні біологічно активні молекули, що належать до чотирьох основних сімейств фітогенних речовин:

  • ефірні олії,
  • сапоніни,
  • дубильні речовини,
  • флавоноїди.

Їх ефективність у захисті здоров’я птиці значною мірою залежить від рослини, та її походження.

Трави, володіючи широким унікальним спектром фармакологічно активних речовин, мають досить специфічну дію. Для профілактики та лікування можна використовувати цілі рослини або лише їх окремі частини, які використовують у свіжому та висушеному вигляді, або настої, відвари, витяжки, екстракти, мацерати та ефірні олії. Різні види кормових добавок, які стають все більш популярними, використовуються для підвищення ефективності годівлі та оздоровлення птиці. Останнім часом у промисловості комбікормів та птахівництва трави та їх компоненти стали популярними, давно відомими та використовуються у присадибному господарстві.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39098
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27675
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14564
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.