Які оновлення за побажаннями українських аграріїв отримав один із найкращих самохідних обприскувачів у світі

Самохідний обприскувач AMAZONE Pantera не потребує особливих рекомендацій для наших аграріїв. Сьогодні на полях України успішно працюють уже десятки «Пантер» і їх кількість зростає.

— На початок 2022 року ми мали буквально величезну кількість замовлень на нові машини. На заваді цим планам стало рашистське вторгнення, однак наші клієнти все одно прагнуть знайти можливості, щоб придбати AMAZONE Pantera, бо переконалися у їх перевагах. Поготів, що наші самохідні обприскувачі отримали у 2022 році якісні оновлення, — розповідає керівник сервісного обслуговування обприскувачів PANTERA дочірнього підприємства «АМАЗОНЕ Україна» Валерій Смолін.

Валерій Смолін, керівник сервісного обслуговування обприскувачів PANTERA
ДП «АМАЗОНЕ Україна»

Як відомо, AMAZONE Pantera має змінний кліренс — 125 та 170 см, що дає змогу ефективно працювати на посівах різної висоти. Поряд із тим раніше максимальна ширина колії 3,3 м була доступною тільки за роботи з нижчим положенням кліренсу. За роботи з кліренсом 170 см використовувалася ширина колії 2,25 м.

І хоча всі наші машини відмінно працюють навіть на найбільших крутосхилах, незалежно від ширини колії, висоти кліренсу і робочої швидкості, психологічний чинник відігравав певну роль. Деякі фермери, однак, побоювалися, що машина може перекинутися десь на схилі, хоча це в принципі неможливо. Адже AMAZONE Pantera має ідеальне компонування 50 : 50 і низько розташований центр ваги. Проте ми пішли їм назустріч, ураховуючи психологічні моменти, і відтепер усі наші моделі з маркуванням HW можуть працювати з максимальною шириною колії з кліренсом 170 см, — пояснює Валерій Смолін.

Причому самохідний обприскувач Pantera з новим шасі HW дозволяє проводити гнучке, гідравлічне регулювання кліренсу та ширини колії. Завдяки відповідному програмному забезпеченню процес розкладання триває буквально кілька секунд — від 2,45 до 3,3 м.

Поряд із цим AMAZONE Pantera отримав ще низку важливих оновлень. Для ще більшого захисту сільськогосподарських рослин разом із серійними кожухами двигунів коліс і зубчастих передач, стеблевідділювачами та нижнім захистом AMAZONE пропонує три варіанти спеціального оснащення для Pantera-HW.

Пакет для соняшнику SunflowerKit спеціально розроблено для самохідних обприскувачів Pantera-HW, для проведення бережливого захисту й унесення добрив по високих рослинах. Цей пакет складається зі стеблевідділювачів, корпусів коліс і плівкового тунелю. Стеблевідділювачі забезпечують перед колесами точне розведення культур по рядках. Завдяки спеціальній формі плівкового тунелю та гнучкості плівки рослини дбайливо та безперешкодно прослизають під машиною.

Також з опційним модулем підіймання 700 штангу Super-L2 можна підійняти додатково ще на 70 см. З урахуванням цього модуля підіймання висота обприскування Pantera-HW від нижнього краю форсунки становить 3,85 м.

Зазначимо і технологію SmartCenter із Comfort-пакетом plus. Замість кранів керування термінал TwinTerminal 7.0 із сенсорним дисплеєм робить керування машиною зручнішим та легшим у багато разів. Керування циркуляцією розчину здійснюється тільки через сенсорний дисплей термінала керування, який працює бездоганно, навіть якщо користуватись ним у рукавичках. Користувач вибирає тільки потрібну функцію, і обприскувач налаштовується автоматично.

Також обприскувач Pantera з пакетом Comfort-plus оснащено такими програмами очищення: інтенсивне очищення, швидке очищення та промивання штанги. Після кожного заповнення можливе самостійне очищення бака для промивання.

Додам, що завдяки низці інноваційних рішень у системі гідравліки нам удалося спрямувати більше потужності двигуна на колеса. AMAZONE Pantera отримав вищу прохідність і може ще краще долати схили чи працювати на в’язкому ґрунті. Зазначу, що наша машина впевнено заїжджає з повним баком туди, куди оператори обприскувачів інших відомих виробників побоюються їхати навіть із наполовину заповненим баком. Зокрема, це стало можливим завдяки заміні однієї великої помпи на три менших. Усі разом вони споживають менше енергії, а тому вивільнена потужність спрямовується на колеса, — деталізує експерт.

Окрім того, оновлена AMAZONE Pantera став дещо простішою в обслуговуванні через спрощення електрон­ного функціоналу, що, безумовно, позитивно оцінять механізатори й інженери господарств.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39101
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27675
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14564
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.