Останнім часом, в Україні дуже популярним стало вирощування смородини заради бруньок. Для Європи цей різновид бізнесу не є новим, адже вже багато десятиліть французькі фармацевтичні та парфумерні підприємства закуповують бруньки.

І Україна не стоїть обабіч цих трендів. Так уже сьогодні оголошення про закупку бруньок можна зустріти на всіх популярних дошках аграрних оголошень.

Здебільшого ці бруньки йдуть на виготовлення алкогольної настоянки під назвою «контабас».

Збирати смородинові бруньки можна майже з будь яких сортів, але найкращий сорт «Ювілейна копанева», бо на ній виростає найбільша кількість бруньок. Вік куща може бути будь-який, головне щоб бруньки містили побільше олії і мали приємний запах.

Найкраще збирати бруньки весною, коли вони вже досить добре розбухли, але листочки з неї ще не вилізли. Однак можна це робити упродовж осені-зими.

Та варто пам’ятати, що бруньки дуже швидко пліснявіють, тож зберігати їх можна не більше 2-3 тижнів.

Найкраще продавати свіжі бруньки, але якщо треба якийсь час зберігати то необхідно зберігати їх замороженими, для цього може підійти будь-яка морозильна камера. Але в жодному разі не підходить для зберігання холодильник, адже в холодильнику вони теж покриваються пліснявою.

Зазвичай бруньки продаються не на масу, а об’ємом, тому що більші бруньки, то швидше назбирується необхідний літраж, а відтак і вища рентабельність як роботи, так і з куща.

Вартість смородинових бруньок може варіюватися від 300 до 1000 грн за літр, але ціна змінюється залежно від поточних потреб.

Однак, контабас – не єдиний вид продукції, яка потребує смородинових бруньок, адже у сусідній Польщі дуже багато господарств вирощують смородину саме заради бруньок - вони їх відправляють у Францію для парфумерної промисловості. Де готовий екстракт з бруньок чорної смородини вроздріб коштує 700 євро за 50 гр продукції.

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

Рослини можуть отримати вологу без опадів: кейс...

Питання посухи та як рослинам отримувати вологу у такий критичний період залишається актуальним. В...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38770
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27495
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14415
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.