Городник-експерт рекомендує українські сорти салатів, створені для клімату нашої країни
- Деталі
- Аграрні новини
- 74
Українські сорти салатів більш за імпортні аналоги пристосовані до кліматичних умов вирощування України.
Про це пише Олександр Позняк, молодший науковий співробітник Дослідної станції «Маяк» Інституту овочівництва і баштанництва НААН.
Наприклад, сорт салату головчастого «Годар» та «Шар малиновий» – стійкі проти стеблування та придатні для вирощування у всіх зонах України, «Золотий шар» – відносно стійкий проти хвороб та проти стеблування, «Сніжинка» – стійкий проти стеблування і хвороб, «Вишиванка» та «Лель» – посухостійкі й придатні до вирощування у відкритому грунті в усіх зонах України.
«Українські сорти відзначаються відмінними смаковими якостями, високим вмістом вітамінів, мінералів та інших біологічно-активних речовин, необхідних для здоров’я людини», – зазначив Позняк.
Так, вміст вітаміну С у «Годара» – 14–16 мг/100 г, «Шара малинового», «Вишиванки», «Леля» та «Золотого шара» – до 18 мг/100 г, «Сніжинки» – до 19 мг/100 г. А рекордсменом по стійкості і вмісту вітаміну С виявився сорт «Лелека»: стійкий проти борошнистої роси, холодостійкий, посухостійкий, стійкий до полягання, вміст вітаміну С – понад 27,0 мг/100 г.
Пише east-fruit.com.


