Вирощування солодкого болгарського перцю може бути в одне задоволення, якщо правильно підійти до вибору сортів. Важливо орієнтуватись на високу врожайність, смак плодів, невибагливість у вирощуванні, стійкість до хвороб і шкідників. Через нестабільні погодні умови, багато сортів не встигають набрати насичений колір, втрачають свої смакові якості та хворіють, що в результаті призводить до загального зниження врожайності.

Останнім часом все більшої популярності набирає сорт “Пік НК”. Він є надійним для вирощування навіть у нестабільному кліматі. Перець швидко дозріває, тому невеликі плоди встигають сформуватись і стати солодкими навіть під час прохолодного літа. Також цей сорт полюбляють городники за високу стійкість до поширених хвороб.

Він гарно росте як у відкритому ґрунті, так і в теплиці, а також його можна вирощувати вдома у горщиках. Перець виростає компактним, букетним типом куща, у якого плоди спрямовані догори, саме тому на ділянці рослина виглядає охайною і має привабливий вигляд. Кущ формує величезну кількість плодів, саме тому більшість городників “не зраджують” цьому сорту та висаджують його з року в рік.

Висадку розсади перцю проводять тоді, коли зникає ризик весняних заморозків, а середньодобова температура тримається на рівні +13-15 градусів. Зазвичай такий період припадає на середину або кінець травня, однак краще орієнтуватись на погоду.

Для того, щоб розсада швидко й легко адаптувалась до нових умов, потрібно заздалегідь її до цього підготувати, зокрема за 10 днів до висадки рекомендується розсаду виносити на балкон, терасу, веранду. Для вирощування варто обрати гарно освітлені ділянки, захищені від сильних вітрів. Висаджувати перець потрібно там, де раніше росли капуста, огірки, бобові, баштанні культури.

Пише newsyou.info.

Посів зі смуговим обробітком: як працює BEDNAR...

У сучасному землеробстві, де кожен прохід техніки по полю має свою ціну, все більшого значення...

Практичний досвід: як зробити свинарство...

Від правильно збалансованої годівлі до стратегічного управління виробництвом і ринками збуту — усе...

ТОВ «Толсма Текнік»: як забезпечити урожай на...

У час, коли українські виробники овочів й ягід стикаються із величезною нестачею сучасних сховищ і...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1790
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61843
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39316
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.