У середу переговорники зайшли в глухий кут у переговорах щодо потенційної заборони «м’ясних» назв для вегетаріанських продуктів, залишивши спірне питання на розгляд майбутнього головування Кіпру в ЄС наступного року.

Остання тристороння зустріч мала стати завершальним раундом переговорів між Європейським парламентом і Радою щодо узгодження перегляду Спільної організації ринку (СОР), яка включала положення про брендинг вегетаріанської їжі.

Селін Імарт, головна депутатка Європарламенту від Франції, від Європейської народної партії, наполягала на жорсткішому поводженні з «вегетаріанським м’ясом» у рамках перегляду СОТ, запропонованого минулого року Комісією, та заручилася парламентською підтримкою для посилення використання семи термінів, включаючи бургер, ковбасу та стейк.

Ця вимога виходила за рамки початкової пропозиції Комісії, яка не відроджувала дискусій щодо найменувань м'яса, а була зосереджена на посиленні переговорної позиції фермерів шляхом запровадження обов'язкових письмових договорів між виробниками та покупцями.

Під час переговорів лояльне до вегетаріанства данське головування тиснуло на Імарта, щоб той звузив заборону до меншої кількості термінів. Натомість законодавець висунув на останній раунд переговорів дві неочікувані вимоги – заборону використання "foie" і "ham" у вегетаріанських продуктах, підтвердили Euractiv два співробітники парламенту.

Суперечка щодо назв м'яса призвела до раптового завершення переговорів лише через дві години після їх початку в середу вдень.

Керівник сільського господарства ЄС Крістоф Хансен був незадоволений результатом.

«Співзаконодавці мають свої права… але це не обов’язково було корисним», – сказав Хансен журналістам, виходячи з Парламенту.

Міністр сільського господарства Данії Якоб Єнсен виступив проти заборони на «вегетаріанські бургери».

«Для нас було важливо мінімізувати непотрібні та обтяжливі правила, і в майбутньому нам потрібно серйозніше ставитися до рекомендацій звіту Драгі».

 

Пише euractiv.com.

Посів зі смуговим обробітком: як працює BEDNAR...

У сучасному землеробстві, де кожен прохід техніки по полю має свою ціну, все більшого значення...

Практичний досвід: як зробити свинарство...

Від правильно збалансованої годівлі до стратегічного управління виробництвом і ринками збуту — усе...

ТОВ «Толсма Текнік»: як забезпечити урожай на...

У час, коли українські виробники овочів й ягід стикаються із величезною нестачею сучасних сховищ і...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1790
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

61843
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

39316
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.