Обліпиха – культура нова, якщо говорити про промислові масштаби, і вельми невимоглива. Попит на неї зростає з року в рік. Зважаючи на такі фактори, українські компанії активно збільшують площі під обліпихою.

Пише SEEDS. 

Про це говорив Федір Прима, головний агроном аграрної компанії «Еко-Парк», що у Чернігівській області, під час вебінару «Ягідний прогноз-2021. Новий сезон – нові проблеми?» від проєкту АПК-Інформ: овочі та фрукти». Офіційним інформаційним партнером вебінару виступила агромедіа-агенція Sapienza.media.

«Почали ми з невеликих площ. У 2016 році це були шість гектарів лохини і шість гектарів суниці садової (полуниці). На цих площах ми пробували деякі види технологій і відточували свої навички.

На сьогоднішній день у нас 35 гектарів лохини і 22 гектара обліпихи. Шість гектарів суниці садової в минулому році було викорчувано через те, що вона відпрацювала свій термін. Зараз у нас є план з розвитку як обліпихи, так і лохини. Також розглядаємо інші ягідні культури для розширення площ», – розповідає Федір Прима.

«Чому саме такі культури? Лохина в 2016 році була дуже актуальною культурою. Спробували, зрозуміли основні моменти технології і почали розвиватися далі.

По обліписі: в 2017-2018 роках ми зацікавилися цією культурою, дізналися про неї і почали шукати хороший посадковий матеріал. Вийшли на латвійський розсадник «Брювельс». Селекціонер Андрій Брювеліс. Побачили поля його і його клієнтів. Було прийнято рішення розширяться у напрямку обліпихи.

Обліпиха – культура нова, якщо говорити про промислові масштаби. Невимоглива. Попит на неї зростає все більше і більше. Сьогодні розуміємо, що треба ще розширятися, тому, що ринок її зростає», – зазначає головний агроном аграрної компанії «Еко-Парк».

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

Сучасні тенденції в сегменті розкидачів...

Розкидачі (або ж розподілювачі) гранульованих мінеральних добрив і нині є актуальними у...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37840
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26862
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

13988
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.