На оптових ринках Польщі спостерігається небачений наплив тепличних огірків з росії. За спостереженнями операторів польського ринку, російський огірок буквально превалює в пропозиціях операторів, завдяки, перш за все, доступній ціні.

Про це повідомляє EastFruit, agronews.ua.

 Щомісяця, за нашими оцінками, Польща імпортує з росії 2-3 тис. тонн огірків, що робить її головним постачальником цих овочів у країну нарівні з Іспанією. Зазначимо, що імпорт російських тепличних овочів із росії до Польщі почав різко зростати ще 2023 року, коли було ввезено близько 8 тис. тонн огірків. Уже зараз очевидно, що у 2024 році обсяги імпорту перевищують торішні.

За даними EastFruit, Польща входить до числа найбільших світових імпортерів свіжих огірків, посідаючи в цьому рейтингу 6-те місце після США, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів і Пакистану. При цьому темпи зростання імпорту огірків у Польщі одні з найвищих серед великих країн-імпортерів.

Звичайно, не зовсім зрозуміло, чому Польща продовжує нарощувати імпорт овочів з країни-агресора, в той час як росія багато років тому заборонила поставки польської продукції на свій ринок. При цьому у Польщі виникає безліч претензій до поставок українських аграрних товарів, хоча Україна і надає повний доступ до свого ринку для польської сільгосппродукції та продуктів харчування.

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39126
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27691
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14578
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.