Щонайменше сім інноваційних продуктів CLAAS стали цьогорічними лауреатами премії AE50 Award від Американського товариства сільськогосподарської та біологічної інженерії (ASABE). Церемонія нагородження відбудеться в лютому 2024 року на конференції ASABE з технологій сільськогосподарського обладнання в Луїсвіллі, штат Кентуккі.

Американське товариство сільськогосподарської та біологічної інженерії (ASABE) відзначило сім інноваційних продуктів CLAAS нагородою AE50. «Ми дуже пишаємося тим, що ASABE відзначило кілька наших нових продуктів і технологій, в тому числі серію XERION 12 і TRION 740, – пояснює Ерік Рабі, старший віце-президент в регіоні Північної та Південної Америки і віце-президент CoA. «Наші інженери постійно працюють над тим, щоб зробити роботу фермерів ще більш продуктивною, ефективною, легкою та стійкою. Ми хочемо дати їм можливість бути кращими у своїх галузях, і сім відзначених нагородами інноваційних продуктів CLAAS у галузі тракторів, зернозбиральних комбайнів, прес-підбирачів та кормозаготівлі відповідають саме цій меті».

Премія AE50 Awards, яку вручає Американське товариство інженерів сільського господарства та біології (ASABE), щорічно відзначає 50 найбільш інноваційних новинок та інноваційних продуктів у Північній Америці, які мають значний вплив на сільськогосподарські, харчові та біологічні системи. З численних заявок, поданих у 2023 році, сім заявок CLAAS були визнані серед 50 найкращих за інноваційність, значний технічний прогрес і вплив на ринок.

Ось сім цьогорічних переможців CLAAS в номінації AE50:

Серія XERION 12

Завдяки XERION компанія CLAAS вже 25 років є одним з глобальних технологічних лідерів у галузі великогабаритних тракторів. Після шести років проектно-конструкторських робіт, понад 10 000 годин випробувань у п'яти країнах і сотень інтерв'ю з клієнтами серія XERION 12, представлена влітку 2023 року, задає нові тенденції, і не тільки в своєму класі. Завдяки концепції низьких обертів двигуна 2.0 ці дві моделі пропонують потужність двигуна до 653 к.с. з максимальним обертовим моментом до 3 100 Нм при 1 300 об/хв. Шестициліндрові двигуни Mercedes-Benz об'ємом 15,6 л схвалені для роботи на гідрогенізованих рослинних оліях (HVO) – всі нові машини також спочатку заправляються на заводі екологічно чистим паливом, виробленим з відходів і залишкових матеріалів. Унікальними в цьому класі тракторів є безступінчаста трансмісія CMATIC з максимальною швидкістю до 50 км/год (TERRA TRAC: до 40 км/год), робоча гідравліка з низьким числом обертів двигуна з продуктивністю до 537 л/хв, нещодавно розроблені амортизовані трикутні гусениці TERRA TRAC, а також неперевершений круговий огляд з кабіни з чотириточковою підвіскою, яка є найпросторішою в сегменті преміальних тракторів. Екстремальна вантажопідйомність і точне керування завдяки центральній рамі з двома керованими осями, безкомпромісна концепція повного приводу зі збалансованим розподілом ваги 50:50, а також система допомоги водієві та оптимізації процесів CEMOS також не мають собі рівних.

Унікальні функції нової серії XERION 12 доводять, що сила – це більше, ніж потужність

CEMOS для тракторів

CEMOS – це перша і єдина на ринку система допомоги водієві та оптимізації процесів, яка оптимізує як трактор, так і його навісне обладнання, а також здатна до самонавчання. Вона допомагає оператору оптимізувати баластування, тиск в шинах і управління двигуном і трансмісією, значно підвищуючи продуктивність і ефективність польових робіт, таких як обробіток ґрунту. Крім того, налаштування навісного обладнання можна оптимізувати крок за кроком, а ризик пошкодження ущільнення ґрунту можна оцінити і візуалізувати завдяки інтегрованій розрахунковій моделі Terranimo®. Згідно зі звітом про випробування DLG 7096, продуктивність по площі збільшилася на 16,3%, а споживання палива знизилось на 16,8%. За допомогою цієї технології навіть недосвідчені водії можуть досягти оптимальної передачі тягового зусилля, ефективності та якості роботи – однак CEMOS помітно покращує ці цільові показники навіть для досвідчених водіїв.

CEMOS для тракторів – це єдина на ринку самонавчальна система допомоги водієві та оптимізації процесів, яка доступна для ARION 500/600 CMATIC, AXION 800 CMATIC, AXION 900/900 TERRA TRAC і XERION

TRION 740

З 1995 року компанія CLAAS встановлює світові стандарти продуктивності та ефективності на сільськогосподарських фермах завдяки лінійці зернозбиральних комбайнів LEXION. У 2021 році було представлено серію TRION, яка перенесла багато функціональних можливостей і параметрів продуктивності LEXION в середній клас комбайнів. У Північній Америці TRION 740 з системою APS HYBRID і великим ротором доповнює широкий асортимент продукції LEXION.

Як і LEXION, TRION розроблений для найвищої продуктивності кампанії та широкого спектру умов збирання і культур, які можна комбінувати. Заснований на перевірених компонентах, він поєднує в собі продуктивність, ефективність і надійність з максимальною універсальністю. На додаток до п'яти- та шестироторних версій комбайнів TRION 500 та 600, на багатьох ринках також доступні моделі TRION 700 з системою APS HYBRID та одним або двома роторами. Покупці можуть вибирати між різними варіантами оснащення, включаючи гусеничні трактори TERRA TRAC, шнеки і жатки VARIO, а також шторки CONVIO і CONVIO FLEX, різні підбирачі кукурудзи і соняшнику, системи допомоги водієві CEMOS і різні варіанти розмірів зернового бункера, шнека для вивантаження зерна або розподілу соломи і полова. CEMIS 1200 доступний для автоматичного керування за допомогою GPS, що також дозволяє складати карти врожайності для точного землеробства.

TRION 740 розширює модельний ряд зернозбиральних комбайнів CLAAS в Північній Америці компактною, потужною гібридною машиною з молотильним механізмом APS і одним ротором.

Система обмотування сіткою VARIANT

Рівно 40 років тому компанія CLAAS винайшла технологію обмотування рулонних прес-підбирачів сіткою. Завдяки цьому досвіду та простоті система обмотування сіткою, що використовується в прес-підбирачах VARIANT, є надзвичайно досконалою та надійною. Щоб запобігти накопиченню бруду, кришка сітки знаходиться в рулоні. Гальмо обмотки сіткою настільки ж надійне, наскільки і просте, і працює незалежно від розміру рулону. Гумові ролики під рулоном сітчастої плівки дозволяють регулювати попереднє натягування, не виходячи з кабіни. Високоякісна обмотка сіткою від CLAAS гарантує, що рулони залишаються в ідеальній формі, як із захисною плівкою, так і без неї.

VARIANT 500 SMART DENSITY

Рулонні прес-підбирачі VARIANT забезпечують високу щільність тюків для всіх культур, від вологого силосу до сухої соломи. Водночас вони здатні виробляти тюки сіна з м'якою серцевиною для безпечного сушіння. Система SMART DENSITY управляє двома натяжними важелями незалежно один від одного. Це означає, що VARIANT завжди має оптимальний натяг стрічки в будь-яких умовах і на будь-якій швидкості руху. Незважаючи на те, що точну щільність, а також розмір м'якого покриття можна регулювати, зовнішня оболонка рулону завжди залишається міцною і оптимально зберігає форму. Ці властивості призводять до оптимального збереження поживних речовин, менших втрат корму, зниження ризику самозаймання та кращої конверсії корму.

Система обмотування сіткою та регулювання тиску пресування SMART DENSITY в рулонних прес-підбирачах CLAAS VARIANT 500 також були відзначені нагородами

Подвійний роликовий привод для DISCO 3600 FRC

Подвійний роликовий привод фронтальної косарки CLAAS DISCO 3600 FRC – це нова інноваційна концепція приводу для вальцьової плющилки (RC), яка була розроблена спеціально для високоврожайних і важких культур. Технічною особливістю є міцно сконструйована ножична передача, яка працює в масляній ванні для максимальної надійності та найвищої пропускної здатності. Поворотна конструкція забезпечує найвищу пропускну здатність і оптимізує обробку корму. Шкала на бічній стороні косарки показує оператору фактичний розмір зазору між роликами. Натяг пружини роликів можна регулювати незалежно від зазору між роликами.

Створена для високих врожаїв та чутливих культур. DISCO 3600 FRC та DISCO 9700 RC AUTO SWATHER можуть працювати з врожайністю до 60 т/га завдяки надійному подвійному приводу валків та ефективному злиттю валків, що робить їх абсолютними спеціалістами для збирання біомаси та зимових кормів

DISCO 9700 RC AUTO SWATHER

DISCO 9700 RC AUTO SWATHER від CLAAS – одна з найпродуктивніших у світі потрійних косарок з плющильним і з'єднувальним ременями, розроблена спеціально для великих об'ємів кормів і важких культур. Особливі характеристики, такі як нова технологія бокового зсуву, інноваційна приводна лінія та інтелектуальна конструкція з'єднувального ременя шириною 1100 мм, роблять її унікальною на ринку. DISCO 9700 RC AUTO SWATHER може легко працювати з врожайністю до 60 т/га. Незважаючи на те, що машина досить міцна, щоб впоратися з великотоннажними зерновими культурами, такими як жито або тритикале, її м'який потік рослинної маси робить її ідеальною для делікатних бобових, таких як люцерна. Система контролю тиску ACTIVE FLOAT і безперервний захист від зіткнень є частиною стандартного обладнання. Поворотні важелі, які розташовані по центру, забезпечують безступінчасте регулювання робочої ширини в діапазоні від 8,80 до 9,50 м.

Американське товариство сільськогосподарської та біологічної інженерії (ASABE) – це міжнародна наукова та освітня організація, що займається розвитком інженерії для сільськогосподарських, харчових та біологічних систем. Заявки на отримання премії AE50 подаються з усього світу і розглядаються групою міжнародних експертів для визначення 50 найбільш інноваційних та впливових продуктів. У рішенні враховано підвищення ефективності та продуктивності, а також покращення безпеки користувачів. Переможці будуть представлені на конференції з технологій сільськогосподарського обладнання ASABE з 11 по 14 лютого в Луїсвіллі, штат Кентуккі (США).

Захист посівів у весняний період

Весняний догляд за посівами озимини є важливим щодо дотримання агротехнічних заходів та технології...

BASF Agricultural Solutions Україна про...

У 2024 році аграрна сфера стоїть перед низкою викликів: кліматичні умови, обмежений фінансовий...

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39102
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27677
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14565
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.