У 2024 році очікується зростання пенсійних виплат. Підвищення пенсій буде відбуватися поступово, до квітня місяця.

Як зміняться виплати з 1 січня

З початку 2024 року заплановано планове підвищення мінімальних пенсійних виплат, відповідно до зростання прожиткового мінімуму. З 2 093 гривень пенсії збільшаться до 2 361 гривні. Відповідно доплати за понаднормовий стаж стануть 23,6 замість 20,9 гривні.

На зростання пенсії вплине і підвищення мінімальної зарплати до 7 100 гривень. Збільшення стосуватимуться пенсіонерів, яким щонайменше 65 років і вони мають стаж понад 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Їхня мінімальна пенсія у 2023 році становить 2 680 гривень. У наступному році вона зросте до 2 840 гривень.

Коли зростуть виплати усіх пенсіонерів

Масштабна індексація пенсійних виплат запланована на березень 2024 року. Окрім перерахунку відбудеться впровадження системи пенсійних балів. Це нововведення має дозволити значно підвищувати пенсії тих, хто отримує виплати, які нараховувались за старою формулою.

У квітні відбудеться нова хвиля зростання мінімальної зарплати на 900 гривень. Вона становитиме 8 тисяч гривень. Це означає, що пенсіонери старше 65 років, які набули повний страховий стаж будуть отримувати мінімальні пенсійні виплати у сумі 3 200 гривень.

 

Окрім цього відбудеться перерахунок пенсій у тих громадян, які продовжували працювати. Їм додадуть набутий стаж.


Джерело: 24tv.ua

Що слід урахувати для успішного захисту...

Контроль засміченості поля — це завжди важливий аспект агротехнічних заходів. Часом навіть...

Один AXION — добре, але три — краще!

Чому ПП «Агроспаське» придбало вже третій трактор CLAAS AXION 950 і придивляється до іншої техніки...

Елеватор — гра в довгу

Елеваторний комплекс — великий інвестиційний проєкт, який зазвичай будують стадійно: раз на кілька...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

39624
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27982
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14789
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.