В американських магазинах здорового харчування та на фермерських ринках з’явився новий оригінальний овоч – кавунова редька.

Кавунова редька створена на базі редьки сорту дайкон, але на відміну від свої "матері" має зеленувату шкірку і червону середину, яка у розрізі нагадує кавун.

Кавунова редька не має смаку кавуна – її лише назвали так за вигляд, відомий як подоба рожево-зеленому кавуну, який ми всі знаємо і любимо, – зазначає популярне видання Greenmatters.

Експерти радять покупцям, що відмовилися від гострої їжі, не вживати шкірку, а лише солодку рожеву середину. При цьому овоч має не лише їстівні коренеплоди, а й листя, а якому багато вітамінів.

Дослідження показали, що кавунова редька – відмінне джерело кальцію. Вона також містить мікроелементи рибофлавіну, ніацину, вітаміну В-6, вітаміну К, магнію, цинку, фосфору, міді, марганцю та натрію. Завдяки цим елементам нова культура допомагає знизити кров’яний тиск та зменшує стрес.

Прихильники кавунової редьки додають її у салати (до капусти і моркви), в ковбасні вироби, кладуть сирні тарілки і навіть роблять гарніри. Овоч також маринують у суміші червоного винного оцту та оливкової олії.

Джерело: Аgronews

Микола Бабенко: «Свинина 2026: з АЧС все ? Які...

Африканська чума свиней (АЧС) стала сильним ударом по купівельній спроможності населення України...

BEOZ Nephrite: енергія азоту для вашої сої

На полі фермерського господарства Миколи Гуліти, що у Волинській області, компанія ICL провела...

Із Австралії з любов’ю!

А чи знали ви, що Нуфарм – це австралійська компанія? Так, саме з тієї Австралії, де живуть...

АгроТренди

Вихід українського агробізнесу та фермерства на світові ринки разом з Alibaba.com та ESS

1040
Українські виробники агропродукції та фермери отримали потужний інструмент для масштабування свого бізнесу — міжнародну торгову платформу Alibaba.com , якою щодня користуються понад 40 мільйонів...

Чорний горіх: види та технологія вирощування

59867
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

37798
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.