Техніка «Аркусін» працює з уже готовими тюками, розкиданими по полю, збираючи їх у великі групи. Така операція має низку переваг, порівнянюючи з традиційним завантаженням та перевезенням тюків, — бо забезпечує ефективну логістику для тваринницького господарства

Великих тваринницьких господарств в Україні небагато. А заробляють вони завдяки вправному менеджменту і новим технологіям. Зокрема, розкажемо про таке. Крім звичайних тюкопресів, як їх називають наші фермери, тобто пресувальників-підбирачів зелені й соломи, існує ще один різновид сільгосптехніки, що працює з уже готовими тюками, розкиданими по полю, збираючи їх у великі групові тюки, які легко вантажити в причеп та зручно потім зберігати або відвозити на склад або виробникам енергетичних пелет. Це підбирач-групувальник (штабелювальник) тюків скошеної зелені й соломи. З ним не треба роз’їжджати полем і збирати розкидані там-сям тюки вручну. Отже, менше проблем із персоналом, заощаджується час і гроші.

Одним із відомих агрегатів для такого підбирання з поля є агрегат «Мутипак» (Multipack) іспанського виробництва. Його виготовляє сімейна компанія «Аркусін» (Arcusin, Іспанія), так само як й інші ефективні машини для тваринництва, що відрізняються високою надійністю та економічністю. Назвемо для прикладу конкретний агрегат Arcusin MultiPack C14.

Виробничі операції виконуються просто й зрозуміло. Агрегат дозволяє адаптуватися до всіх типів прямокутних тюків незалежно від їх розмірів і характеристик, щільності або типу продукту — чи це зелень, чи солома, чи сінаж. Для виконання всього процесу достатньо одного робітника без надмірної спеціальної підготовки. Arcusin MultiPack C14 працює з продуктивністю 500 тюків на годину. Довжина тюків — від 75 до 120 см. Штабеля складаються з 10, 12 або 14 штук таких тюків.

Триває безперервний автоматичний робочий цикл. Multipack C14 не залежить від прес-підбирача. Він може пакувати вже готові розкидані тюки або ж і слідувати за кількома тюкопресами, що працюють, і, як то кажуть, підсумовувати зроблене ними. Усі функції роботи на полі задає оператор із кабіни. Він має безперервне надходження інформації на пункт контролю. Встановлено індивідуальний лічильник тюків, кількість згрупованих пакетів та лічильник загальної накопиченої кількості того й іншого. Можливе регулювання тиску пресування тюків між собою теж із кабіни трактора. Передбачено пристрої безпеки для блокування роботи у непередбачуваних ситуаціях. Він дуже маневровий і без безперебійно працює на всіх видах полів: рівнинних, горбистих і навіть на гірських полонинах.

Техніка «Аркусін» з боку та економічності придатна для сучасного тваринницького господарства. Більш ніж 35-річний досвід існування компанії дозволяє їй поєднувати інноваційне сьогодення у виробництві спеціалізованої техніки та сімейні традиції у сільському господарюванні. Вона експортує машини у понад 50 країн, має розгалужену мережу дилерів і сервісників, здатних поміняти за потреби будь-яку запасну частину. Ці агрегати довго працюють. Практично всі групувачі-пакувальники тюків першого покоління, яким уже понад 25 років, і нині є в активному користуванні. Тобто MultiPack C14 зберігає високу залишкову вартість упродовж тривалого часу.

Віктор Борзненко
Григорій Мереф’янський

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

Рослини можуть отримати вологу без опадів: кейс...

Питання посухи та як рослинам отримувати вологу у такий критичний період залишається актуальним. В...

Фузаріозне в'янення кавунів: виклики та...

Початок повномасштабного вторгнення росії на територію Україні негативно вплинув на всі...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38753
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27483
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14406
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.