В історії землеробства зелене добриво відоме більш як 3 тис. років. У перекладі з латинської мови «сидерація» тлумачиться як «променевий», тобто добриво, яке можна одержати шляхом перетворення сонячної енергії зеленими рослинами. Це санітар ґрунту.

Детальніше...

Знання діагностичних ознак хвороб на культурі й біологічні особливості їх збудників дадуть можливість товаровиробникам звести до невідчутного економічного рівня їх шкідливий вплив на рослини

Детальніше...

Значні втрати й недобори врожаю вівса спричиняють хвороби різної етіології: грибні, бактеріальні та вірусні. Знання діагностичних ознак хвороб на культурі та біологічні особливості їх збудників дадуть можливість товаровиробникам звести до невідчутного економічного рівня їх шкідливий вплив на рослини

Детальніше...

Значної шкоди квасолі завдають бактеріальні хвороби — бура бактеріальна плямистість, кутаста бактеріальна плямистість, дрібна коричнева плямистість, рожева плямистість, іржаво-бура плямистість, які суттєво знижують як продуктивність рослин, так і якість врожаю. Розвиток хвороб на рослинах призводить до зрідження посівів культури, випадання сходів, погіршення товарних і посівних якостей насіння, зменшення надземної маси рослин

Детальніше...

В Україна зростає зацікавленість до вирощування спеціальних насіннєвих сортів гарбуза. Сьогодні вартість однієї тонни насіння цієї культури досягає 3000 євро. Це дає змогу досягати непоганої рентабельності вирощування, враховуючи, що за усереднених умов ефективної технології вирощування саме таку масу насіння можна зібрати з 1 га. За сприятливих умов – навіть більше.

Детальніше...

Через повільний ріст у початковий період розвитку в перші 30–40 днів вегетації рослини сорго значною мірою пригнічують бур’яни. Тому одним із перших агротехнічних заходів є боронування посівів за 4–5 діб до появи сходів, коли паростки сорго ще на глибині 3–4 см від поверхні ґрунту, а сходи бур’янів (70–80%) легко знищити зубами борін. Залежно від стану ґрунту і розмірів паростків борони мають бути легкими або середніми з тиском 0,6–0,9 кг на зуб борони.

Детальніше...

Сівозміна переважної більшості фермерських господарств у південних областях України, по суті, складається із двох-трьох культур. Це всюдисущий соняшник, озима пшениця та ячмінь, зрідка – горох. Агровиробники степової зони стають заручниками дефіциту вологи, будучи змушеними із року в рік чергувати соняшник та озиму пшеницю. Це негативно відображається на фітосанітарному стані грунтів і зрештою, на кінцевій рентабельності рослинництва.

Детальніше...

Сорго вирізняється високою жаро- та посухостійкістю. На формування одиниці речовини культура використовує в 1,5–2 рази менше води, ніж інші зернові культури

Детальніше...

Сьогодні, Україна не може похвалитися ні рекордами з урожайності, ні обсягами експорту часнику. Більше того, велика аграрна держава регулярно закуповує його в Китаї, Іспанії, Єгипті. Та попри таку сумну статистику, сьогодні є великий попит на часник як на внутрішньому ринку, так і на ринку Європи. За твердженням практиків – часник – це культура, яка здатна давати до мільйону гривень з гектару.

Детальніше...

За промислової технології вирощування врожайність квасолі може досягати 25 ц/га і вище. При цьому вартість 1 тони продукції може становити понад 900 доларів США. Відповідно, дотримання ефективної технології вирощування квасолі забезпечить дуже непогану рентабельність – від 800 до 1000 доларів на 1 га. Інша річ, що квасоля є нішевою культурою, а отже, більшість агрономів не мають досвіду її вирощування.

Детальніше...

Наші партнери

Зміна клімату та сільське господарство в...

Зміни клімату загалом сприятливо впливають на продуктивність та якість плодоовочевих культур....

Система mini-till: перспективи мінімального...

Мінімальний обробіток є перспективним і відносно просто запроваджується на структурованих і добре...

12-корпусний плуг LEMKEN Eurotitan в СТОВ...

«Олстас-льон» є одним із найвідоміших господарств Чернігівщини, без перебільшення задаючи тон у...

АгроТренди

Люфа - вирощування та використання природної губки

850
Люфа є представником ліаноподібних рослин, з пагонами до 4-7 м завдовжки. Всі вони мають розгалужені вусики та шорсткості по ребрах. Листя - пальчато-п'ятилопатеві (іноді цілісні) і розташовані по...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

5542
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Виробництво та перспективи чорного часнику

12875
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.