Оцінюючи шкодочинність кліщів для саду, слід брати за аксіому те, що у кроні дерева формується біоценоз із декількох видів кліщів. Фітофаги живляться на плодовому дереві, заподіюючи йому шкоди.

Детальніше...

Обрізування саду — один з найпоширеніших елементів агротехніки, без якого отримати високий і якісний врожай практично неможливо. На жаль, останніми роками професія обрізчика майже вимирає. Кожен, хто прочитав одну-дві книжки із садівництва й купив секатор, уже вважає себе обрізчиком високого класу. Згодом такі «фахівці» призводять свої насадження до занепаду через системні похибки в обрізуванні дерева, адже вони не беруть до уваги біологію його розвитку і росту. Інколи вони навіть не мають уявлення, що ж зрештою намагаються отримати.

Детальніше...

У процесі еволюційного розвитку багаторічні рослини розвинули в собі здатність опиратися пошкодженню тканин морозами в період анабіозу (спокою). Залежно від мінливості клімату в різні періоди року спокій у рослин також неоднаковий.

Детальніше...

Закладання промислового саду є надзвичайно відповідальним процесом, який складається з низки послідовно виконуваних технологічних операцій, спрямованих на подальше забезпечення сприятливих умов для росту, розвитку і плодоношення дерев. Важливість належного виконання цього процесу зумовлена, насамперед, тим, що він потребує значних за розміром початкових капіталовкладень, а помилки і неякісне виконання запланованих робіт згодом можуть спричинити істотні матеріальні втрати або недоотримання прибутків. Раціональний підхід до вибору як способів садіння, так і необхідних технічних засобів для їх виконання дасть змогу заощадити значні кошти, тож інвестиції у садівництво будуть ефективнішими.

Детальніше...

Закладення плодових насаджень — дуже важливий і відповідальний процес. Адже витрати на створення саду, догляд за ним до отримання перших промислових урожаїв достатньо суттєві, і, що найголовніше, помилки у проектуванні, організації й закладенні саду нагадуватимуть про себе протягом десятиріч.

Детальніше...

На сьогодні в сільськогосподарському виробництві степової й лісостепової зони України найпоширенішими є сорти пшениці твердої озимої V і VI сортозміни Гардемарин, Бурштин, Континент, Крейсер і Босфор. Сорти Гавань, Акведук і Прозорий показують найкращі результати в лісостеповій і північних районах степової зони. Пришвидшено впроваджують у виробництво також сорти нового покоління.

Детальніше...

Продукти переробки з твердої озимої пшениці є основою для виробництва високоякісних макаронних і круп’яних виробів. Їх широко використовують у хлібопекарській та кондитерській промисловості

Детальніше...

Майбутня стійкість та врожайність посівів багато в чому залежатиме від того, наскільки рослини озимого ріпаку будуть забезпечені елементами живлення в осінній період та зможуть їх засвоїти до холодів.

Детальніше...

Жито більш толерантне до умов вирощування відносно інших озимих зернових. Глибоко проникна в ґрунт коренева система і здатність до засвоєння поживних речовини, навіть у малодоступній формі, дозволяє вирощувати його на ґрунтах із невисокою природною родючістю.

Детальніше...

Озима пшениця не дуже вибаглива до ґрунто­обробітку та й загалом до технології. Проте багато агровиробників на семінарах, Днях полів постійно звертаються до фахівців із запитаннями щодо удобрення, точніше, підживлення озимої пшениці. Адже щороку складаються нетипові погодні умови: рання, пізня весна, достатня або недостатня кількість вологи тощо. У цій статті розглянемо основні нюанси удобрення і підживлення озимої пшениці.

Детальніше...

Наші партнери

Система mini-till: перспективи мінімального...

Мінімальний обробіток є перспективним і відносно просто запроваджується на структурованих і добре...

12-корпусний плуг LEMKEN Eurotitan в СТОВ...

«Олстас-льон» є одним із найвідоміших господарств Чернігівщини, без перебільшення задаючи тон у...

Хвороби люпину

Люпин уражується великою кількість хвороб різної етіології, які істотно знижують як продуктивність...

АгроТренди

Люфа - вирощування та використання природної губки

849
Люфа є представником ліаноподібних рослин, з пагонами до 4-7 м завдовжки. Всі вони мають розгалужені вусики та шорсткості по ребрах. Листя - пальчато-п'ятилопатеві (іноді цілісні) і розташовані по...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

5542
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Виробництво та перспективи чорного часнику

12875
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.