Одна з найбільших агропромислових компаній України «Контінентал Фармерз Груп» активно розвиває напрямок картоплярства. Наразі виробник зацікавлений перспективною нішею – вирощуванням сортів, що підходять для виробництва картоплі фрі.

Компанія обрала сорт «Фонтане» від «Агріко Україна», пише SEEDS.

Сорт «Фонтане» – середньостиглий багатобульбовий високоврожайний сорт, що формує середнього розміру однорідні бульби з поверхневими вічками. Стійкий до парші звичайної та порошистої, вірусних захворювань. Добре зберігається. Має високий вміст сухих речовин, придатний для переробки на фрі та пластівці. Характеризується низьким рівнем вільгих редукованих цукрів. В Європі широко використовується для промислової переробки.

За інформацією компанії, даний тип бульби якісно відрізняється від інших.

«Сорт "Фонтане" доволі універсальний, його можна використовувати як столовий, для виробництва крохмалю й чипсів. Але насамперед він підходить для приготування картоплі фрі. Особливість сорту – високий вміст сухих речовин, а саме крохмалю. Це дозволяє сформувати якісний кінцевий продукт – палички фрі. Картопля цього сорту велика, на відміну від столового або крохмального. Калібр бульб перевищує 50 мм у поперечному перерізі. Вони мають видовжену овальну форму, що також важливо для формування палички фрі», – розповів керівник кластера «Картопля» у «Контінентал Фармерз Груп» Орест Кравчук.

Уперше сорт «Фонтане» на полях компанії висадили минулого року, щоб отримати першу репродукцію для насіннєвого матеріалу. У 2022 році виробник планує відвести під цей сорт 228 га. Тепер «Контінентал Фармерз Груп» із перших виробників, які вирощують сорт Фонтане у промислових масштабах.

«Головне завдання, яке ставить перед собою компанія цього сезону – відпрацювати технологію вирощування та сформувати товарний запас насіння», – відзначає виробник.

Фітостероли на захисті від посухового стресу

Як фітостероли стимулюють у рослин механізми стійкості до посухового стресу Посуховий стрес, що є...

Критерії вибору просапних сівалок та їх...

На сьогодні точність і продуктивність сівби таких культур, як соняшник, соя та особливо кукурудза,...

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38952
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27589
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14501
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.