У сільськогосподарському виробничому кооперативі «Громівський» цьогоріч висадили 54 гектари добірних кавунів сорту «Кримсон світ», отримали по 50 тонн солодкої ягоди з гектара. І… вся вона псується на землі – покупців немає зовсім.

Про це повідомляє Голос України.

«Скільки живу – такого не пам’ятаю. Торік за нашими кавунами фури у чергу вишиковувалися, бо продавали їх по гривні за кілограм. Водії ледь не в бійку кидалися, аби першими завантажити врожай. Працювали аж вісім бригад вантажників, і за якісь два дні «вичистили» баштан до останнього кавунчика. А цьогоріч за ними взагалі ніхто не приїхав. Доведеться всю ділянку передискувати – піде той чудовий кавун на природне добриво під наступну посадку. Та закопувати солодкі кавуни у землю гірко – аж душа крається», – зазначає бригадир кооперативу Анатолій Котляр.

Сільськогосподарське підприємство у Громівці готове роздарувати свої кавуни лікарням, дитсадкам, школам – аби приїхали та забрали, бо свій транспорт весь у роботі – адже врожай пшениці, кукурудзи, соняшнику також видався нівроку.

За словами голови правління СВК «Громівський» Олександра Супруна, крім того, що розірвалися логістичні ланцюжки – цього року з відомих причин баштанні припинили везти до Білорусі, та вивозити через Білорусь до країн Балтії.

Але головна біда зовсім не в тому – дозрівання середньостиглих сортів пішло на три тижні пізніше, коли на баштанах вже й пізні кавуни достигли. Відповідно, з’явився надлишок продукції, який споживчий ринок просто не зміг «перетравити» у повному обсязі.

Як вирощувати виноград

В Україні є дуже багато незаповнених ніш, куди вигідно вкладати свій час і кошти і однією з таких...

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37868
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26881
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14003
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

БТУ-ЦЕНТР стає BTU!

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.