В Україні інжир вирощувався виключно у південних областях. Однак, зміни клімату сприяють тому, що цю культуру вже вирощують майже у всіх регіонах країни. Урожай у садах деяких фермерів сягає кількох тонн.

Про це повідомляє SEEDS.

Віктор Ковалюк з Херсонщини заклав один з найбільших садів інжиру в Україні, площа якого складає півгектара. Фермер займається екзотичною культурою вже протягом десяти років. У його господарстві – 52 сорти інжиру. Дозрівають фіги до перших морозів. Сезон збору деяких сортів вже почався.

Кожного року у господарстві Ковалюка збирають кілька тонн інжиру, які фермер реалізовує оптом – закупівельникам з ринків Одещини та Херсонщини.

Садівник Валерій Прокоф’єв вирощує інжир на Миколаївщині. Окрім цієї культури фермер вирощує також гуаву, маракую, банани ананаси та інші культури. Він відзначає, що інжир – досить невибагливий, адже для нього не обов’язково встановлювати полив чи вносити добрива. Утім, варто берегти сад від заморозків: восени обрізати молоді пагони та вкривати основну гілку агроволокном. Прокоф’єв радить використовувати волокно щільністю 50 грамів на квадратний метр та вкривати інжир у два шари.

«Що ж до інших регіонів, то затяжна холодна весна вплинула на урожай інжиру на Закарпатті. Цього року збір плодів почався на три тижні пізніше. Інжир на Закарпатті зазвичай збирають наприкінці червня, цього ж року сезон збору врожаю змістився на другу половину липня», – йдеться в повідомленні.

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

Рослини можуть отримати вологу без опадів: кейс...

Питання посухи та як рослинам отримувати вологу у такий критичний період залишається актуальним. В...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38767
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27493
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14413
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.