Інжир вирощують майже у всіх регіонах України
- Деталі
- Аграрні новини
- 2161
В Україні інжир вирощувався виключно у південних областях. Однак, зміни клімату сприяють тому, що цю культуру вже вирощують майже у всіх регіонах країни. Урожай у садах деяких фермерів сягає кількох тонн.
Про це повідомляє SEEDS.
Віктор Ковалюк з Херсонщини заклав один з найбільших садів інжиру в Україні, площа якого складає півгектара. Фермер займається екзотичною культурою вже протягом десяти років. У його господарстві – 52 сорти інжиру. Дозрівають фіги до перших морозів. Сезон збору деяких сортів вже почався.
Кожного року у господарстві Ковалюка збирають кілька тонн інжиру, які фермер реалізовує оптом – закупівельникам з ринків Одещини та Херсонщини.
Садівник Валерій Прокоф’єв вирощує інжир на Миколаївщині. Окрім цієї культури фермер вирощує також гуаву, маракую, банани ананаси та інші культури. Він відзначає, що інжир – досить невибагливий, адже для нього не обов’язково встановлювати полив чи вносити добрива. Утім, варто берегти сад від заморозків: восени обрізати молоді пагони та вкривати основну гілку агроволокном. Прокоф’єв радить використовувати волокно щільністю 50 грамів на квадратний метр та вкривати інжир у два шари.
«Що ж до інших регіонів, то затяжна холодна весна вплинула на урожай інжиру на Закарпатті. Цього року збір плодів почався на три тижні пізніше. Інжир на Закарпатті зазвичай збирають наприкінці червня, цього ж року сезон збору врожаю змістився на другу половину липня», – йдеться в повідомленні.