На Тилігульському лимані відроджують втрачений промисел – тут вирощують тихоокеанські устриці та намагаються відновити виробництво чорноморських.

Про це повідомляє «24 канал».

Зазначається, що українські устриці мають солодкий присмак. Цьому сприяють природні умови, в яких їх вирощують – помірний клімат, невелика глибина лиману та солоність води на рівні 30-35 проміле.

Устриць класифікують за розміром. Найбільші молюски мають нульовий розмір. Така устриця росте протягом чотирьох – чотирьох з половиною років. Три роки ростуть устриці першого розміру, два – другого. Найменші вирощують близько року – це третій розмір.

Попит на устриці серед українців зростає. За обсягами споживання делікатесу Україна входить до п’ятірки європейських країн-лідерів.

Традиційно устриці їдять з лимоном та білим вином, зокрема, з ігристими винами. Споживання устриць – ціла традиція зі своїми нюансами. Існує навіть професія устричного сомельє.

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

Гірчиця приносить прибуток: досвід господарств

На Сумщині розширюють площі під гірчицею, яка не тільки економічно ефективна, а й є гарним...

Як правильно годувати свиней

Вирощувати свиней складніше, ніж вирощувати інших сільськогосподарських тварин, таких як велика...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38985
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27605
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14515
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.