Україна, за підсумками 2020/21 маркетингового року, відправила до Китаю рекордні 1,08 млн тонн соняшникової олії, що на 10% більше ніж сезоном раніше.

Про це повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ».

Зазначається, що частка Китаю в загальному обсязі відвантажень з України зросла до 20% проти 15% в сезоні 2019/20.

Окрім того частка української соняшникової олії в загальному обсязі імпорту даної продукції Китаєм також істотно зросла. За даними USDA, загальний обсяг ввезеного в КНР соняшникової олії в 2020/21 МР склав близько 1,7 млн тонн (-3%), з чого 64% припало на продукцію українського походження.

«У той же час Китай в сезоні 2020/21 досить істотно скоротив імпорт соняшникової олії з Росії – до 440 тис. тонн (-41%), в результаті чого частка російської продукції в загальному обсязі імпорту в КНР помітно знизилася – до 26% проти 43% у попередньому сезоні і до 19% – в загальному обсязі споживання», – відзначають аналітики.

Також інформується, що частка української олії в загальному обсязі споживання Китаєм в 2020/21 МР залишилася без змін – 45%.

За оцінками USDA, імпорт соняшникової олії в Китай в сезоні 2021/22 може вирости до 2,15 млн тонн і до 2,78 млн тонн – споживання, що може сприяти подальшому збільшенню експорту української олії в даному напрямку.

Як вирощувати виноград

В Україні є дуже багато незаповнених ніш, куди вигідно вкладати свій час і кошти і однією з таких...

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37867
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26880
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14003
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

БТУ-ЦЕНТР стає BTU!

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.