Фрукти та овочі залишаються гнити в Англії, оскільки Brexit стримує мігрантів братись на роботу.

Фермери повідомили Euronews, що обмеження свободи пересування мали "руйнівний" вплив.

Brexit, наслідки якого почалися на початку року, ускладнив найм збирачів мігрантів зі Східної Європи.

 Barfoots of Botley, фермерська компанія, що базується на південному узбережжі Англії поблизу Богнор -Регіс, заявила, що 750 000 кабачків залишаються гнити.
Вони кажуть, що це тому, що вони не можуть отримати персонал, і якщо ситуація продовжиться, це змусить їх приймати складні рішення щодо свого майбутнього.
"Обмеження вільного пересування справило руйнівний вплив, - сказав керуючий директор Джуліан Маркс. - Але не тільки в сільському господарстві та садівництві - майже в кожному секторі, де люди з -за кордону працюють у цих секторах роками і зараз. Вони йдуть додому ".
За словами Маркса, як наслідок, компанія намагається виконати вимоги супермаркетів. Він вважає, що це неминуче або полиці залишаться порожніми, або такі, як Sainsbury's і Tescos, звернуться до імпорту ЄС, щоб заповнити прогалини.

Генеральний директор ферми Джеррард Вонк сказав, що вони 33 роки покладалися на збирачів сезону зі Східної Європи.

Але з моменту Brexit існує "більше бар'єрів, більше бюрократії та набагато більше труднощів, щоб насправді приїхати сюди працювати".

Вонк сказав, що у нього на 72 працівників менше, ніж торік, і внаслідок нестачі врожай залишається перезрівати.

І Найт, і Вонк вважають, що першопричиною є Brexit, а не обмеження на подорожі, пов'язані з COVID. Вони кажуть, що європейці не почуваються вдома у Великобританії, і вони закликають уряд розпочати PR -кампанію, щоб запросити їх повернутися.

Фітостероли на захисті від посухового стресу

Як фітостероли стимулюють у рослин механізми стійкості до посухового стресу Посуховий стрес, що є...

Критерії вибору просапних сівалок та їх...

На сьогодні точність і продуктивність сівби таких культур, як соняшник, соя та особливо кукурудза,...

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38934
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27576
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14492
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.