В Україні почалось різке зниження цін на суницю садову (полуницю). Це пов’язано з поліпшенням погодних умов і високими температурами повітря, які призвели до прискорення темпів дозрівання суниці в більшості регіонів України.

Про це повідомляє EastFruit.

Якщо ще 9 червня в Києві дрібнооптові ціни на суницю садову не опускалися нижче 50 грн / кг ($ 1,84 долара США за кг), то наступного дня її вже можна придбати навіть за 35 грн / кг ($ 1,3). На оптових ринках країни навіть візуально стало помітно різке збільшення кількості пропозицій суниці, а заводи з шокового заморожування ягід істотно збільшили закупівельну активність. Відзначимо, що оптові ціни на ягоду в південних регіонах приблизно відповідають цінам в Києві, а ось в західному регіоні країні, зокрема, у Львові, суницю продають в середньому на 7-10 грн / кг дорожче, так як там сезон ще тільки починається , а масово ягода надходить з більш південних регіонів.

Потрібно відзначити, що в цьому сезоні ціни на суницю садову підтримувалися на порівняно високому рівні через надлишкових опадів. Однак очікується, що урожай суниці в цьому році може виявитися близьким до рекордного. Крім того, ягідний сезон 2021 року розпочався з серйозною затримкою, яка ще більше посилилася дощової і похмурою погодою.

У зв’язку з цим на ринку України аномально довго не було суниці відкритого грунту, і фермери, які вирощують суницю в теплицях, змогли непогано заробити, продавши ягоду в середньому в два рази дорожче, ніж в минулому році в цей же час. Мабуть не дарма польські садівники масово переходять на вирощування суниці в закритому грунті.

Прогноз погоди для України на найближчі дні досить сприятливий, хоча в окремих регіонах як і раніше очікуються опади, але не дуже рясні. Та й температура повітря підвищується. А це означає, що пік збирання суниці в центральних і північних регіонах може припасти в цьому році на 15-18 червня, коли ціни можуть опуститися до мінімальних показників.

Чи опуститься оптова ціна на суницю в Україні до рівня 25 грн / кг (менше 1 долара США), як це було в пік сезону 2019 роки? Більшість учасників ринку, і навіть самих садівників, вважає, що це цілком ймовірно. Однак слід зауважити, що ягода високої якості і кращих сортів навіть в періоди вкрай низьких цін може продаватися значно дорожче, тому що дана позиція є однією з найбільш проблемних для мереж супермаркетів, і багато хто з них готові платити постачальникам такої ягоди преміальну ціну.

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

Рослини можуть отримати вологу без опадів: кейс...

Питання посухи та як рослинам отримувати вологу у такий критичний період залишається актуальним. В...

Фузаріозне в'янення кавунів: виклики та...

Початок повномасштабного вторгнення росії на територію Україні негативно вплинув на всі...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38763
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27492
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14412
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.