Згідно з офіційними даними, озима пшениця на врожай 2021 р. посіяна на 6,7 млн га, що на 4,9% перевищує торішній показник. Ураховуючи прогнози середньої врожайності цієї культури — 4,1 т/га, можна очікувати, що виробництво пшениці у 2021 році перевищить 27 млн тонн.

Про це розповів експерт-дорадник, к.е.н., доцент кафедри публічного управління і адміністрування Сумського національного аграрного університету Олексій Маслак, повідомляє The Ukrainian Farmer.

За його інформацією, площі під пшеницею в Україні становлять майже четверту частину всіх посівних площ і понад 40% посівів зернових культур. Під пшеницею озимою — до 98% в структурі посівів і валового виробництва пшениці.

Читайте також: В Україні насіннєву картоплю розпродали ще у листопаді

Основні посівні площі культури зосереджено в центральних регіонах України — зокрема у Запорізькій, Одеській, Харківській і Дніпропетровській областях.

«Загалом торік було зібрано 25,3 млн тонн цього зерна з площі 6,5 млн га за середньої врожайності 3,88 т/га (зокрема пшениці озимої — 24,6 млн тонн з площі 6,3 млн га, за тієї самої врожайності)», — зауважив науковець.

За офіційними даними, площі озимої пшениці врожаю 2021 року становлять понад 6,7 млн га, що на 4,9% перевищує торішній показник.

Олексій Маслак нагадав, що за інформацією Гідрометцентру України, озимі перезимували задовільно. Суттєвої зрідженості озимих культур не виявлено. Відтак наразі загрози щодо втрати озимини немає.

«Тож, ураховуючи прогнози середньої врожайності озимих пшениці на рівні 4,1 т/га, виробництво цієї культури перевищить 27 млн тонн, що сприятиме забезпеченню внутрішнього попиту на ці види зерна», — зазначив фахівець.

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

Рослини можуть отримати вологу без опадів: кейс...

Питання посухи та як рослинам отримувати вологу у такий критичний період залишається актуальним. В...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38786
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27503
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14426
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.