Сьогодні українські аграрії розширюють горизонти своїх бізнесових зацікавленостей. Равлики, шафран, павловнії, стевія... Цей список діяльності можна продовжувати і продовжувати, хоча для багатьох він і досі виглядає дивним.

Та справді рідкісним можна вважати віслючу ферму, яка працює поблизу Києва і вважається єдиною діючою фермою, яка продукує молоко та сир ослиць.

Так підприємець Володимир Васильєв створив у с.Великі Дмитровичі під Києвом віслючу ферму Osloff, на якій виробляє молоко.

Наразі на фермі Osloff — живе 30 ослиць і один віслюк. Їх почали заводити з ініціативи Світлани, дружини Васильєва, яка прочитала про користь віслючого молока. Воно дуже близьке до людського, тож краще підходить для годування немовлят завдяки низькій алергенності. Молоко ослиць також використовують у косметиці, зроблений з нього крем ефективно розгладжує шкіру.

За словами господаря ферми ослиць купували по 300-500 доларів всюди де могли – це приватні господарства, зоопарки тощо. Інвестиції у проект, за словами Володимира Васильєва, обраховуються десятками тисяч доларів. Не дешевим є і утримування віслюків, адже харчування та догляд за одним віслюком коштує приблизно 100 грн на день.

«Щодня 30 ослиць дають приблизно 10 літрів молока. Цього достатньо, щоб заробляти 10-15 тис. грн на день», — стверджує підприємець, адже літр молока коштує 1000 гривень.

Оскільки постійних клієнтів замало і молоко є в надлишку, фермер влаштовує екскурсії фермою та катання на віслюках. За це гості платять благодійні внески. Залежно від суми кожен отримує молоко. У такий спосіб потенційних клієнтів знайомлять із продуктом.

Надалі Володимир Васильєв планує відкрити фірмовий магазин і облаштувати сироварню. В Osloff вже навчилися виготовляти сир, але поки не продають, а лише пригощають.

Джерело: biz.liga.net

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

Рослини можуть отримати вологу без опадів: кейс...

Питання посухи та як рослинам отримувати вологу у такий критичний період залишається актуальним. В...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38798
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27510
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14434
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.