Новий продукт з низьким вмістом вуглеводнів має чутке позиціонування на людей, що є прибічниками здорового способу життя.

Заведено вважати, що картопля містить занадто багато вуглеводів і тому не підходить для прихильників здорового способу життя. Натомість, в опублікованому прес-релізі німецька компанія з виробництва сортів картоплі EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH заявляє: тепер, коли вона підтримує тенденцію до низьковуглеводного харчування, пропонуються відповідні сорти картоплі. Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

«Попит величезний. Люди, які цінують низьковуглеводну дієту, тепер мають альтернативу», – стверджує Йорг Ренатус, керуючий директор EUROPLANT.

Інноваційні сорти картоплі мають середній відносний вміст енергії як мінімум на 30% нижче, аніж у звичайній картоплі, яка продається в роздрібних магазинах. Ці сорти вирощуються спеціально відібраними кваліфікованими фермерами, сертифікованими за німецькими стандартами QS – Quality and Security. Це одна з найбільших в Європі систем контролю якості продуктів харчування від сільських виробників до роздрібної торгівлі, що була започаткована для м’яса і м’ясних продуктів, а у 2004 році стандарт був поширений на ланцюжок поставок фруктів, овочів і, власне, картоплі. Тож, продукти можуть набути статусу «з низьким вмістом вуглеводів» лише за умови дотримання всіх жорстких вимог законодавства.

Читайте також: Українські гібриди картоплі здатні давати врожай близько 100 т/га

Поза сумнівом, якщо низьковуглеводна картопля прийдеться до смаку прихильникам здорового способу життя, виведенням таких сортів займуться усі основні гравці ринку. Відповідно, буквально на очах виникне нова галузь картоплярства, вочевидь, у органічному землеробстві. Отже, це буде елітний продукт, за вирощування якого цілком можуть взятися українські фермери – збут на європейському ринку буде гарантований.

Інкубатори для яєць: як обрати

Інкубатори для яєць є ключовим елементом у процесі розведення птиці, що дозволяє контролювати...

Гірчиця приносить прибуток: досвід господарств

На Сумщині розширюють площі під гірчицею, яка не тільки економічно ефективна, а й є гарним...

Як правильно годувати свиней

Вирощувати свиней складніше, ніж вирощувати інших сільськогосподарських тварин, таких як велика...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38987
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27606
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14516
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.