Компанія Trimble (NASDAQ: TRMB) оголосила про підписання остаточної угоди про придбання приватної французької технологічної компанії Bilberry, що спеціалізується на системах точкового обприскування для сталого землеробства.

Про це повідомляє пресслужба компанії Trimble.

Очікувано, що угоду буде закрито у четвертому кварталі 2022 року, за умови дотримання звичайних умов закриття угоди та отримання дозволу або закінчення періоду очікування відповідно до валютно-фінансового кодексу Франції. Фінансові умови не розголошують.

Аграрії стикаються з різними проблемами, зокрема й зростання виробничих витрат, підвищення стійкості бур'янів до гербіцидів. Крім того, посилюється держрегулювання методів вирощування сільськогосподарських культур – ці заходи спрямовані на заохочення пошуку нових методів ведення сільського господарства. У країнах ЄС нормативні акти регулюють покращення родючості ґрунту та його відновлення, управління поживними речовинами, а також – скорочення використання хімічних речовин, особливо тих, які становлять ризик для здоров'я чи навколишнього середовища. Рішення для точкового обприскування ідеально підходять для того, щоб допомогти аграріям розв’язувати ці проблеми.

Компанія Bilberry є лідером у розробці технології штучного інтелекту, яка в режимі реального часу визначає широкий спектр видів бур'янів на більшості сільськогосподарських культур. Система дає змогу дообладнати обприскувачі технологією для внесення гербіциду тільки на бур'яни (зелений по зеленому) замість обприскування всієї культури чи голої землі. Вона також дозволяє аграріям побачити посіви на карті густини бур'янів, щоб відстежувати розвиток проблемних ділянок. Bilberry була однією з перших компаній, що зробили цю технологію комерційно доступною. Результати досліджень показали, що ця система дає змогу скоротити використання гербіцидів більш ніж на 80%, одночасно захищаючи довкілля та значно знижуючи виробничі витрати для аграріїв.

Компанія Trimble пропонує технологічні рішення для всього ланцюжка постачання сільськогосподарської продукції – від навігації та управління даними до контролю внесення добрив і збирання врожаю. Систему WeedSeeker™ компанії Trimble широко застосовують у рамках портфеля рішень із захисту рослин. Ця система здатна ідентифікувати рослини на голому ґрунті (зелений по чорному) і її можна використовувати лише до появи сходів культури. Додавання технології штучного інтелекту Bilberry та великої всесвітньої бази даних бур'янів розширить портфель інструментів для захисту рослин Trimble, забезпечуючи вибіркове обприскування із виявленням відмінностей у рослинах (зелений по зеленому) – технологію можна використовувати впродовж усього сезону обприскування, а також до появи культур.

Об'єднання технологій та сильних сторін Trimble та Bilberry дасть змогу розробити нові та цікаві рішення для точкового обприскування для аграріїв у всьому світі, які часто постають перед труднощами під час інтеграції та використання розрізнених апаратних та програмних продуктів для різних марок сільськогосподарського обладнання.

«Заплановане нами придбання Bilberry розширює портфель рішень Trimble щодо захисту рослин, додаючи можливості вибіркового обприскування – "зелений по зеленому", і підтримує наш розвиток автономних рішень, – сказав Джим Чемберс, віцепрезидент Trimble Агро. – Рішення Bilberry не залежить від бренду та сумісне з широким спектром виробників обприскувачів, що ідеально підходить для змішаного парку машин. Ці можливості разом із наявними рішеннями Trimble дають змогу розширити нашу роль на ринку рішень для точного сільського господарства. Цей ринок постійно зростає, що дозволяє знизити витрати, створити ефективність для наших клієнтів та забезпечити сталий розвиток сільського господарства».

«Компанія Trimble є провідним постачальником рішень для точного сільського господарства, і ми раді можливості вивести наш бізнес на новий рівень. Оскільки попит клієнтів на технології точкового обприскування продовжує зростати, ми зможемо використовувати світові канали збуту Trimble, – сказав Гійом Журден, співзасновник і генеральний директор Bilberry. – Наші об'єднані системи дають змогу OEM-виробникам надавати інтегровані рішення plug-and-play прямо зі заводу, а також допоможуть зростанню каналу вторинного ринку, який прагне підтримати своїх клієнтів зі змішаним парком техніки інноваційними рішеннями для обприскування, що позитивно впливають на навколишнє середовище».

Бізнес Bilberry відображатиметься у звітності як частина сегменту «Ресурси та комунальні послуги» компанії Trimble.

Про компанію Bilberry

Місія компанії Bilberry, заснованої в Парижі, Франція, 2016 року, полягає в тому, щоб допомогти сільгоспвиробникам значно скоротити кількість хімікатів, що вносяться на сільськогосподарські культури, одночасно підвищуючи якість виробництва культур та прибутковість. Використовуючи штучний інтелект та технологію глибокого навчання, Bilberry трансформує захист сільськогосподарських культур шляхом обприскування на рівні рослин, а не лише на рівні ґрунту. У світі, де суцільне обприскування більше не є життєздатним варіантом, Bilberry пропонує аграріям альтернативне рішення, націлюючись на бур'яни та обприскуючи їх точково. Інтелектуальні сільськогосподарські системи компанії перетворюють обприскувачі на інтелектуальні машини, які обробляють бур'яни безпосередньо, не ушкоджуючи посіви. Технологія точного землеробства Bilberry допомагає аграріям боротися з бур'янами на різних стадіях росту – від "зеленого по чорному" до "зеленого по зеленому". Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт.

Про сільськогосподарський підрозділ компанії Trimble

Сільськогосподарський підрозділ компанії Trimble пропонує рішення, які вирішують складні технологічні завдання у всьому ланцюжку поставок сільськогосподарської продукції. Ці рішення дають змогу аграріям розподіляти обмежені ресурси для виробництва безпечних, надійних продуктів харчування прибутковим та екологічно стійким способом. Охоплюючи всі сезони, культури, місцевості та розміри полів, рішення Trimble можуть використовуватися на більшості обладнання на господарствах, незалежно від виробника. Для ухвалення більш ефективних рішень Trimble пропонує технологічну інтеграцію, яка дає аграріям змогу збирати, обмінюватися та керувати інформацією в рамках усього господарства, заразом забезпечуючи підвищення ефективності роботи в сільськогосподарському ланцюжку створення вартості. До рішень Trimble належать: системи автоводіння та управління, хмарне управління даними, контроль норми та диференційне внесення матеріалів, управління водними ресурсами, рішення для збирання врожаю та послуги з коригування позиціювання. Для отримання додаткової інформації про Trimble Agriculture відвідайте вебсайт.

Про компанію Trimble

 Trimble (NASDAQ:TRMB) – компанія, що займається промисловими технологіями та змінює світ, надаючи рішення, які дають змогу нашим клієнтам процвітати. Основні технології в галузі позиціонування, моделювання, підключення та аналізу даних поєднують цифровий та фізичний світи для підвищення продуктивності, якості, безпеки, прозорості та стійкості. Від спеціально розроблених продуктів до рішень життєвого циклу підприємства, Trimble трансформує такі галузі, як сільське господарство, будівництво, геопросторові та транспортні технології. Для отримання додаткової інформації про компанію Trimble відвідайте сайт. 

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38817
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27516
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14439
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.