Цього тижня українські виробники розпочали масові продажі томату відкритого ґрунту, що призвело до значного зниження відпускних цін у даному сегменті.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Експерти відмічають, що однак, згідно з даними щоденного моніторингу проекту, навіть за обставин, що склалися, зазначена продукція все ще пропонується на порядок дорожче, ніж роком раніше.

Так, з минулого тижня ціна на тепличний томат в Україні знизилася в середньому на 18%, що пояснюється покращенням погодних умов та збільшенням пропозиції як томату відкритого ґрунту, так і цієї продукції зі стаціонарних комбінатів. На сьогодні більшість тепличних комбінатів декларують ціну на томати в межах 30-42 грн/кг ($1,03-1,44/кг).

«Приводом для зниження цін стало масове збирання ґрунтового томату на півдні країни. При цьому попит на цю продукцію залишається стабільно високим, але пропозиція томата на українському ринку зростає дуже швидко, тому відпускні ціни продовжують впевнено падати», – йдеться у повідомленні.

При цьому відпускні ціни на тепличні томати в Україні на сьогодні в середньому в 1,7 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Таку високу ціну на томати цього сезону ключові гравці ринку пов'язують, перш за все, з тим, що зараз пропозиція на ринку томату майже повністю складає продукція місцевого виробництва. Нагадаємо, рік тому суттєвий тиск на ціни чинив надходження більших обсягів дешевшого імпортного томату.

Фітостероли на захисті від посухового стресу

Як фітостероли стимулюють у рослин механізми стійкості до посухового стресу Посуховий стрес, що є...

Критерії вибору просапних сівалок та їх...

На сьогодні точність і продуктивність сівби таких культур, як соняшник, соя та особливо кукурудза,...

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38926
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27572
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14488
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.