Один із провідних світових виробників сільськогосподарських машин презентував для європейських журналістів чимало новинок

Нещодавно Kverneland Group провела великий Міжнародний день для преси, зібравши європейських журналістів у Равенні (Італія), де були представлені нові моделі сільськогосподарської техніки бренду. Згідно з офіційною інформацією, захід відбувся в Італії через те, що у 2021 році Kverneland Group придбала контрольний пакет акцій іншого бренду техніки — ROC. Відповідно, медійники з Європи відвідали спочатку фабрику техніки ROC, а після цього — виробництво Kverneland Group Ravenna.

Українські фермери та керівники великих господарств уже протягом десятиліть продуктивно й ефективно застосовують машини та продукти від Kverneland, тому їх цікавлять новинки бренду, що допоможуть ще краще працювати на полях і фермах.

Серед таких новинок зазначимо посівний комплекс Kverneland Optima TFprofi SX Pudama, що тепер отримав можливість уносити добрива пучково — розподіляти тверді мінеральні добрива безпосередньо під насінину. Крім того, сівалка зможе використовувати для висівного апарата новий однодисковий робочий орган. Цей однодисковий сошник краще заходить у ґрунт, ніж дводисковий. Однодисковий сошник менше закорковується, краще його розробляє. Головне, що певна кількість добрив концентрується безпосередньо під майбутньою рослиною сільськогосподарської культури. Практичні польові досліди Kverneland Group доводять, що за зменшення кількості внесення твердих добрив на сівбі на 25% посіви сільгоспкультур все одно отримують запланований показник урожайності зерна.

Розкидач твердих мінеральних добрив Kverneland GEOSPREAD тепер буде використовувати нову систему iDC, що оптимізує процес розкидання гранул за технологічною колією. Для тих аграріїв, що працюють у полях за технологічними коліями та виконують технологічні підживлення посівів, така система зменшує швидкість руху, щоб якомога якісніше вносити кожну гранулу добрив. Завдяки цій системі, наприклад, розкидач зменшує швидкість роботи одного з дисків машини на краях поля, щоб оптимізувати внесення добрив. Відповідно, гранули добрива не будуть вилітати за межі полів, яким би складним не був їхній рельєф і контури.

Обприскувач Kverneland iXtrack використовуватиме нові можливості для якіснішого та точнішого внесення пестицидів завдяки розташуванню форсунок на штанзі через кожні 25 см. Водночас обприскувач працюватиме за різними варіантами розміщення форсунок — 25 та 50 см, залежно від потреби аграрія. Завдяки цьому можливі якісніші роботи з внесення пестицидів із низьким розміщенням штанги, причому важливо, що нові форсунки можна буде додатково оснастити на моделі обприскувачів Kverneland, що вже працюють в українських господарствах.

Для тих аграріїв, що працюють з органічним землеробством, Kverneland Group представила нову модель ґрунтообробного агрегата Kverneland Ecomat On-land, що є гібридом плуга та лущильника. Нині цей агрегат отримав 10 корпусів із шириною захвату 4 м. Завдяки цьому Kverneland Ecomat On-land може агрегатуватися з популярними в Україні тракторами з потужністю двигуна 300 к. с. і дозволяє високоякісно обробляти ґрунт після збирання врожаю. По суті, цей агрегат — полицевий лущильник, що використовує не диски, а полиці. Завдяки цьому на глибині 8–12 см можна ефективно знищувати кореневищні буряні, не завдаючи шкоди ґрунту. Зокрема, цей агрегат цікавий для тих господарств, які працюють за технологіями органічного землеробства. Причому робоча швидкість руху агрегата становить 12 км/год.

Як повідомили у Kverneland Group, уся нова техніка буде представлена в Україні у 2023 році.

Три врожаї картоплі за сезон

Це на практиці доводить завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії «Інститут проблем...

«Кредитний Коридор» від ADAMA: досвід...

Участь у програмі «Кредитний Коридор» від ADAMA дає змогу зберегти бізнес і розвивати...

Дослідження роботи ротаційної борони

Вплив швидкості руху ротаційної борони на якість роботи досліджували українські вчені протягом...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

38824
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

27522
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14446
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.