Запорізькі фермери навіть в умовах воєнного стану продовжують жнивувати. Наразі вже скошена перша тисяча гектарів озимого ячменю, намолочено майже 2,5 тис. т зерна із середньою урожайністю 2,5 т/г.

Про це повідомили у Запорізькій ОВА.

Валовий збір ранніх зернових культур на підконтрольній території області дасть можливість отримати 400 тис. т збіжжя, в тому числі продовольчого зерна пшениці — 245 тис. т. Загалом, очікуваний обсяг врожаю зернових та зернобобових культур складе 730 тис. т, у тому числі соняшнику 140 тис. т.

Як зазначив один із фермерів області, на теперішній час у господарстві обробляється 1297 га землі. Загалом, у цьому році вдалося посіяти 428 га пшениці, 501 га ріпаку, 37 га ячменю та 330 га соняшнику. Наразі розпочато роботи зі збору ячменю та ріпаку.

Як повідомив аграрій, збір врожаю йде за планом, на полях працює сучасна техніка. Але, разом із тим, цього року, через збройну агресію рф аграрії зіштовхнулися з проблемою збуту збіжжя. Російські окупанти між тим, що самі крадуть українське зерно, всіляко намагаються заблокувати порти. А це дуже вплинуло й на ціну товару.

«У нас росте і соняшник, і пшениця, ріпак, ще є два поля, там 50-55 центнерів зберемо, за моїми прогнозами. Ми тільки почали збирати врожай, впевнений, що далі він буде ще кращим. Хочу сказати, що ми працюємо на професійній техніці, проблем з цим не має. Добрива, засоби захисту — це теж  питання, які швидко вирішуються. Але на сьогодні головна проблема не тільки по Запорізькій області, а й по всій Україні — збут. Пшениця, яку ми зараз продаємо, коштує 1500-2000 грн/т. Для прикладу, така ціна майже не покриває витрат на дизельне пальне», — зауважив аграрій.

Джерело: kurkul.com

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

Сучасні тенденції в сегменті розкидачів...

Розкидачі (або ж розподілювачі) гранульованих мінеральних добрив і нині є актуальними у...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37847
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26865
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

13991
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.