Здорові сильні рослини, з добре розвиненим листовим апаратом і потужною розгалуженою кореневою системою – основа майбутньої врожайності будь-якої культури. Адже все це у сукупності – запорука ефективного перебігу життєво необхідних продуційних процесів, завдяки яким культура отримує необхідні для росту та розвитку ресурси і, відповідно, можливість реалізувати генетичний потенціал врожайності.

Однак дуже часто на заваді росту і розвитку культур стають непередбачувані та неконтрольовані людиною фактори, ключовий серед яких – погодний: він здатен уповільнити розвиток культурних рослин через стрес і негативно вплинути на майбутню врожайність. В такому випадку головним завданням аграрія є допомогти рослинам подолати наслідки стресової ситуації і якомога швидше «повернутися в стрій».

«Повноцінний ріст і розвиток культурних рослин напряму залежать від особливостей гідротермічних умов конкретного агросезону, – відзначає керівник напрямку мікродобрив компанії UKRAVIT SCIENCE PARK Сергій Адаменко. – Не є винятком і поточний рік: затяжна прохолодна весна, різкі перепади денних і нічних температур у травні, а також приморозки спричинили значний стрес для всіх без винятку культур. Наслідком цього стали затримка польових, овочевих культур і плодово-ягідних насаджень у рості та погіршення їх стану в загальному. Тому щоб виправити цю ситуацію та запобігти потенційним втратам майбутньої врожайності, аграріям України наразі необхідно застосувати комплекс стимуляторів росту рослин. Такий крок дозволить зміцнити культури, допомогти їм подолати наслідки температурного та інших видів стресу, підвищити їх опірність стрес-факторам і забезпечити подальший повноцінний розвиток».

Для досягнення цих цілей Сергій рекомендує обрати комплексний препарат зі стимулюючими властивостями Авангард Стимул (гумат калію в перерахунку на гумінові кислоти – не менше 40 г/л, бурштинова кислота – 3 г/л, мікроелементи, інші біологічно активні елементи (гібереліни, ауксини, цитокініни). В гумінових сполуках відбувається накопичення і збереження речовин, необхідних для живлення культур. Крім того, вони підвищують коефіцієнт використання рослиною елементів живлення із ґрунту та добрив, позитивно впливають на процеси дихання та коренеутворення, а також підвищують стійкість до хвороб і стресів. Гібереліни активізують зростання стебел і листя, завдяки їм підвищується інтенсивність дихання, посилюється засвоєння рослинами вуглецю, посилюється біосинтез целюлози і відбувається накопичення клітковини; в органах рослин збільшується кратність складних форм сполук фосфору та цукрів. Ауксини активізують ріст коренів, стебел, листя, посилюють приплив поживних речовин до них і покращують їх зростання, цитокініни – допомагають вивести культури зі стресів, стимулюють формування бічних точок росту, а бурштинова кислота — підвищує стійкість культур до посухи, понижених температур та дефіциту ґрунтової вологи.

Читайте також: Нове рішення для контролю хвороб колосу

Застосування препарату Авангард Стимул допоможе культурам швидко відновитися після стресових ситуацій, нівелювати їх наслідки, прискорить загальний ріст і розвиток рослин, зробить їх стійкішими до температурних та іншого роду стресів і дозволить максимально розкрити потенціал високої врожайності.

Як вирощувати виноград

В Україні є дуже багато незаповнених ніш, куди вигідно вкладати свій час і кошти і однією з таких...

Як правильно вибрати високопоживні гібриди...

Для багатьох господарств у нинішніх скрутних умовах тваринництво стало якщо не «рятівною...

Важливість кормових добавок для свиней

Кормові добавки відіграють важливу роль у забезпеченні свиней необхідними поживними речовинами,...

АгроТренди

Чорний горіх: види та технологія вирощування

37867
Чорний горіх, поки це дерево не стало у нас особливо популярною культурою. Чорний горіх є найближчим родичем такого відомого нам волоського горіха, який ми звикли вирощувати у себе на ділянках і...

Виробництво та перспективи чорного часнику

26880
Нещодавно український медійний простір сколихнула новина - виявляється у світі вже давно популярний чорний часник. Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали...

Експерт розказав, скільки потрібно вкласти в гектар овочів

14003
Не секрет, що потенціал овочевої галузі в Україні далеко не реалізований. Ми і досі щороку імпортуємо десятки і сотні тисяч різноманітних овочів, починаючи із цибулі та часнику і закінчуючи...

Про нас

Сайт "Агрономія сьогодні" - агрономічний довідник для фермерів та агрономів. На нашому сайті ви знайдете інформацію про вирощування, підживлення та захист сільськогосподарських культур.
Маршала Гречка, 13
+38 (044) 494 09 52
office@agronomy.com.ua

Останні новини

БТУ-ЦЕНТР стає BTU!

Використання матеріалів

Використання матеріалів і новин із сайту видання «Агрономія Сьогодні» дозволяється лише за умови посилання на http://agronomy.com.ua/. Для новинних та інтернет-видань обов'язковим є пряме, відкрите для пошукових систем, гіперпосилання у першому абзаці на процитовану статтю чи новину.